середа, 30 грудня 2009 18:20

"Наступного року добряче відлупимо віниками президента"

Автор: фото: Віктор ДИЧЕНКО
  Футболісти футбольного клубу ”Львів” паряться у сауні відпочинкового комплексу ”Вікторія” у приміському селі Оброшино Пустомитівського району Львівщини. Зліва направо: стоять—  Любомир Гальчук, Віталій Розгон, сидять — Богдан Строгуш, Віктор Башта та Євге
Футболісти футбольного клубу ”Львів” паряться у сауні відпочинкового комплексу ”Вікторія” у приміському селі Оброшино Пустомитівського району Львівщини. Зліва направо: стоять— Любомир Гальчук, Віталій Розгон, сидять — Богдан Строгуш, Віктор Башта та Євге

У футбольному клубі "Львів" є традиція. За кілька днів до Нового року спортсмени йдуть паритися в лазню. Цьогоріч вибрали сауну в комплексі відпочинку "Вікторія", що у приміському селі Оброшино за 5 км від Львова.

Біля входу за кілька хвилин до 19.00 збираються віце-капітан команди 29-річний Віталій Розгон, захисник Любомир Гальчук, 28 років, 31-річний воротар Олег Венчак та нападник Євген Чепурненко, 20 років.

— Та мало нас зібралося, бо більшість пороз"їжджалися святкувати Новий рік і Різдво. Он Гріша Баранець із дружиною поїхали в Німеччину до її родичів. А в Віталіка Романюка два тижні тому народилася донька Яна. Йому не до цього, — кажуть футболісти.

Із віниками приходять адміністратор клубу Віктор Башта, 43 роки, та клубний офіцер безпеки 51-річний Богдан Строгуш.

— А мене от жінка відпустила. Сюди поспішав через увесь Львів, — каже гострий на язик Віктор Башта. Екс-футболіст працює адміністратором в клубі. Живе із сім"єю в квартирі на околиці Львова. — Купляв віники біля лазні на Тургенєва. Чув, що найкращі з дуба і берези. Користуватися ними треба не більше двох разів, бо інакше ефекту не буде. В листі берези є речовини, які вбивають бактерії. Віник із дуба додає шкірі пружності, укріплює її. То я взяв два великі по 20 і два маленькі по 5 гривень із м"яти. Година в сауні коштує 100 гривень.

Футбольний клуб "Львів" заснували влітку 2006-го. За два роки вийшли в прем"єр-лігу, де грають найсильніші команди країни. Цьогоріч посіли там передостаннє місце і з осені грають у першій лізі. Президент і власник Юрій Кіндзерський — голова правління страхової компанії "Княжа", родом із Добромиля на Львівщині. В команді грають вихідці із Західної України, немає легіонерів. Середня зарплата футболістів $1–2 тис. на місяць.

Хлопці заходять у роздягальню. Розгон, Башта та Строгуш роздягаються до голяка й обгортаються простирадлами. Інші йдуть паритися у трусах. Температура в сауні +110°С. Сідають на найвищу лаву.

— Ой, як добре, — витирає з себе піт Венчак. У команду він прийшов улітку цього року. Подейкують, його трансферна ціна $75–100 тис. — Накочегарили, як у пеклі. Сидітиму тут годину. Хай уся нечисть до Нового року вийде.

— Така жара саме якраз! — задоволено протягує Строгуш.

За 15 хв. Венчак не витримує і виходить першим. За ним інші. Стрибають у басейн із холодною водою.

— Бр-р-р-р! — струшує з себе краплі води Чепурненко. В команді він один із наймолодших. Старші його кличуть Чіпа.

Усі йдуть у передбанник.

На столі стоять кілька пляшок пива, м"ясне та фруктове асорті. Башта відкриває пляшку шампанського.

— За те, щоб у наступному році повернулися в прем"єр-лігу, — піднімає келих.

— То без питань, — гудуть футболісти у відповідь. Пригублюють і відставляють склянки.

— Не фотографуйте нас! А то для нового тренера якраз компромат буде (з 20 грудня ФК "Львів" тренує литовець Альґімантас Любінскас. — "ГПУ"), — сміється Башта. — 10 січня у футболістів розпочинається тренувальний збір у Криму. Зимові тренування найважчі. Якби випивали, то, певно, на полі повмирали б.

Воротар суперника копнув м"яч, і той через усе поле пролетів і влучив у наші ворота. Оце була ганьба!

Гравці алкоголю не вживають. Працівники клубу за увесь вечір випивають чотири пляшки "Балтики". У кожному тості бажають команді спортивного везіння у новому році.

— У мене з Новим роком є не дуже приємні спогади, — сміється Гальчук. — Ще 14-річним грав на передноворічному турнірі у себе в Надвірній. Наш голкіпер пошкодив ногу і не міг грати, то я зголосився його замінити. За кілька хвилин гол мені забив воротар суперника. Копнув м"яч, і той через усе поле пролетів і влучив у наші ворота. Оце була ганьба! Я тоді на Новий рік навіть із дому не виходив. Боявся, що в містечку з мене сміятимуться. На ворота більше не стаю.

— Под крылом самолета о чем-то поет зеленое море тайги, — наспівує Башта в басейні.

— Що ти там виспівуєш? Ходи мітлою тобі подиригую, — сміється Розгон.

У парній віниками б"є Богдана Строгуша.

— Треба готувати офіцера безпеки до нового сезону, — жартує.

— Віником треба не бити, а наганяти гаряче повітря на тіло, — кидає Строгуш. За мить сам обробляє віниками Венчака.

Чепурненко та Гальчук розляглися в джакузі. Перемовляються, хто де зустрічатиме Новий рік та Різдво.

— Я, мабуть, удома в Бердянську з батьками. А ти? — каже Євген.

— На Новий рік буду у Львові, а на Різдво поїду з сім"єю в Надвірну (Івано-Франківська область, — "ГПУ") до моїх батьків. Це традиція, — відповідає Любомир. — Може, покатаюся на лижах. Але тільки на кросових умію. В мене батько був біатлоністом, то навчив на них їздити.

За весь вечір хлопці тричі заходять у парну. Ближче до десятої вечора розходяться.

— Ну все, очистилися, тепер можна й святкувати, — прощається Башта. — Обіцяю, що наступного року візьмемо з собою президента Кіндзерського. Добряче його віниками відлупимо. Щоб здоровий був.

Зараз ви читаєте новину «"Наступного року добряче відлупимо віниками президента"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути