Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2007 18:14

Найдовшу косу має економіст райадміністрації Людмила Мельник

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
   Юлія Стахнюк — переможниця рівненського конкурсу ”Коса моя — краса моя” серед молодших. Довжина волосся дівчинки — 135 см
Юлія Стахнюк — переможниця рівненського конкурсу ”Коса моя — краса моя” серед молодших. Довжина волосся дівчинки — 135 см

Майже чотири десятки жительок Рівненської області мірялися косами на конкурсі "Коса моя — краса моя" на сцені міського палацу культури "Хімік". Перемогла 32-річна Людмила Мельник із села Антонівка Володимирецького району. Довжина її коси — 145 см.

— Не різала її 17 років — не вистачало духу, — усміхається жінка.

Людмила працює економістом у Володимирецькій райдержадміністрації. Каже, що миє косу звичайним шампунем. Волосся дуже довго сохне.

— Журі вимірювало коси лінійкою, кожен результат записували в журнал, — розповідає головний режисер "Хіміка" Інна Матвійчук, 41 рік. — Костюм і зачіску учасниці робили самі. Претенденток поділили за віком: до шести, дев"яти, 15 років і старших.

Дівчата у вишиванках по черзі виходять на подіум, переплітали косу біля дерев"яної криниці. Глядачам-чоловікам найбільше сподобався конкурс розплетеного волосся. Учасниці в розшитих бісером і паєтками шароварах, покривалах і ліфах розкинули довгі коси на подушках навколо фонтану в гаремі.

Серед молодших перемогли 5-річна Оля Щербата та 8-річна Алла Кошик. 12-річна Юлія Стахнюк змагалася учетверте.

— Торік посіла третє місце, а нині — перше, — радіє Юлія. — Маю одне з найдовших волосся — 135 сантиметрів. Хлопці в школі не дражняться і не смикають за косу.

Старшим переможницям вручали телевізори, молодшим — м"які іграшки та лялькові візочки. Наймолодшій конкурсантці Марії Струк нещодавно виповнилося чотири роки. Дівчинку обрали "Міс Маленьке диво". Приз — лялька — трохи менша від неї.

— Ніколи не буду стригтися, — запевняє Марійка.

Майже всі конкурсантки мають природний колір волосся — фарбувати таку довгу косу доволі важко. Жодна з учасниць своєї коси не важила.

Перший конкурс "Коса моя — краса моя" провели 1999 року до Шевченківських днів. Щороку три чверті його учасниць — новачки.

— Раніше конкурс організовувала профспілка "РівнеАзоту" серед працівниць заводу, — розповідає головний режисер Інна Матвійчук. — Потім до нас попросилося місто. Цього року вперше приїхали красуні районів — із Гощі, Квасилова, Рокитного. "Міс Розкішна коса" Тетяна Корінь приїхала аж із Демидівського району, за 110 кілометрів від Рівного. Із 139 претенденток у фінал пройшли 37.

Найдовше волосся з того часу зафіксували в рівнянки Тіни Андрєєвої — 168 см. Цієї весни рекордсменка участі в конкурсі не брала — не було часу на репетиції шоу.

Зараз ви читаєте новину «Найдовшу косу має економіст райадміністрації Людмила Мельник ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути