понеділок, 03 вересня 2012 00:45

Найбільша боротьба на виборах розгорнеться у Дрогобицькому районі

30 липня стартувала кампанія виборів депутатів Верховної Ради України. На 12 округах Львівської області зареєструвалися понад сто кандидатів. Про особливості перебігу цьогорічної кампанії в нашому регіоні розповідає 35-річна Оксана Дащаківська із Комітету виборців.

— Головна боротьба буде між самовисуванцями і представниками Об'єднаної опозиції. Зростає рейтинг "Удару". Партія регіонів не розраховує на підтримку, хоч і виставила своїх представників по кожному виборчому округу. Насправді, розраховує на інших людей, які неофіційно підтримують "регіони". Це переважно самовисуванці. У комуністів шанси близькі до нуля.

У виборчому окрузі Дрогобича зареєструвалися найбільше кандидатів. Там боротьба розгорнеться між кількома лідерами. Це Ігор Когут, Роман Ілик, Михайло Сендак, Віктор Возняк, Іван Задорожний. Натомість у Бродівському та Залізничному районах Львова висуваються "свободівці" Ірина Сех та Ірина Фаріон. Вони є абсолютними фаворитами.

Які методи агітації застосовують?

— Більшість кандидатів віддають перевагу безпосередній роботі з виборцями. Піти в неділю до сільської церкви, допомогти селу провести газ чи відремонтувати дороги, дати разову адресну допомогу — це дієво. В Яворівському районі так роблять Тарас Козак і Василь Пазиняк, у Сокалі — Степан Курпіль і Володимир В'язівський. Багато кандидатів мали свої благодійні фонди і заробляли бали задовго до виборчої кампанії.

Є випадки чорного піару?

— Через інтернет поширюють фільми проти Андрія Лопушанського, який висувається від Конгресу українських націоналістів у Самбірському районі. Це перший випадок в Україні, коли в сільському окрузі для цього використовують інтернет. Поширеним стало виготовлення газет для очорнення опонентів. Стрийські газети друкують інформацію проти Андрія Кота, городоцька районка пише негатив про братів Дубневичів і Андрія Лопушанського. Деякі кандидати уклали угоду не очорнювати один одного. Наприклад, Мирослава Дякович та Ігор Курпіль у Старому Самборі.

Зареєструвалися кілька "клонів" — кандидатів з однаковими прізвищами. Маємо трьох Козаків, двох Канівців, двох Задорожних. Але насправді цей метод не є дієвим. Адже виборець стає уважнішим, коли бачить ті ж прізвища.

Яку явку виборців прогнозуєте? Чи виникнуть проблеми зі списками?

— На вибори прийде не менш як 60 відсотків. Консервативніший виборець — на селі, там явка буде вищою. Зі списками ми працюємо вже не перший рік. Маємо налагоджений механізм, тож проблем не повинно виникати.

Зараз ви читаєте новину «Найбільша боротьба на виборах розгорнеться у Дрогобицькому районі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути