середа, 23 липня 2008 07:13

На вечірці для вагітних чоловіки співали серенади

Автор: фото надане центром розвитку сім’ї ”Калейдоскоп”
  Катерина Плєшкова (крайня праворуч) та її чоловік Василь танцюють на вечірці для вагітних у ресторані ”Закарпаття” в Ужгороді
Катерина Плєшкова (крайня праворуч) та її чоловік Василь танцюють на вечірці для вагітних у ресторані ”Закарпаття” в Ужгороді

Вечірку для вагітних жінок провели в ужгородському ресторані "Закарпаття". Зібралося з десяток пар. Подружжя разом готуються до батьківства у приватному центрі розвитку сім"ї "Калейдоскоп". Їх навчають, як поводитися під час пологів та доглядати за немовлям.

— Ми уже проводили торік схожу вечірку, вона називалася "Східна казка", — розповідає директор центру Ольга Карабіньош, 47 років. — Цьогорічну назвали "Коли розквітає жінка". Хотіли нагадати жінкам той стан, у якому вони були до вагітності, коли мали час на розваги.

Першими у конкурсі змагалися чоловіки. Дружини підтримували їх оплесками та вигуками. Майбутні татусі наввипередки одягали лялькових немовлят у памперси, повзунки та сорочечки. Вправнішими були ті, що вже пробували робити це на заняттях у центрі.

— Найскладніше для майбутніх тат було випити з дитячої пляшки з соскою чай, — продовжує Ольга Карабіньош. — Кремезні чоловіки мучилися з 100-мілілітровими пляшечками по три-чотири хвилини. Пити із соски набагато складніше, ніж через соломинку.

Жінкам сподобався конкурс, під час якого чоловіки співали їм нашвидкуруч складені серенади. 27-річний Василь Плєшков імпровізував під мелодію "У лісі-лісі темному". Його дружина Катя, 27 років, чекає на народження донечки наприкінці серпня.

— Це наша перша дитина, тому коли почула про курси для вагітних, затягла сюди чоловіка, — каже жінка. — Він спочатку опирався, але коли побачив, що там усі прийшли парами, більше не протестував. Думаю, під час переймів Василь буде поруч, а там уже зорієнтуємося — буде він до кінця чи ні. А то раптом йому стане зле від побаченого.

На згадку про вечірку присутні намалювали картини. Кому не вистачило пензликів, залишили на полотні відбитки рук і ніг.

У центрі навчається 20 пар. Протягом трьох років у родинах, що приходили на заняття, народилося 150 дітей. Середній вік вагітних, які відвідують курси, 26 років.

Зараз ви читаєте новину «На вечірці для вагітних чоловіки співали серенади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути