вівторок, 21 серпня 2007 07:08

На шкільному базарі торгують за найнижчими цінами

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Євгенія Оксенюк із Архангельської області Росії купує синові Владиславу портфель. На шкільному базарі в Рівному він коштує втричі дешевше, ніж у Росії
Євгенія Оксенюк із Архангельської області Росії купує синові Владиславу портфель. На шкільному базарі в Рівному він коштує втричі дешевше, ніж у Росії

На Театральній площі в Рівному відкрився шкільний базар. Ціни на канцтовари та портфелі нижчі, ніж у магазинах, приблизно на 10–15%.

Тонкий зошит на 12 аркушів тут коштує 35 коп., грубий на 96 аркушів — 2,80 грн. За ручки та олівці просять від 45 коп. до 2 грн, гумки у вигляді машинок або фігурок — 2–3 грн. Найдорожчий пенал — 44 грн, найдешевший — 8 грн.

— Усі хлопці шукають щоденники з футболістами або дорогими машинами, — каже 21-річна продавець Катерина Гіль. — А дівчата обирають зошити "з блиском" по 2,70. Ще купують великі пухнасті або замшеві блокноти з парфумами по 14 гривень.

На базарі скуповуються й учителі.

52-річна вчителька української мови школи N19 Надія Степанюк шукає на прилавках дешеві підручники. Зупиняється біля серії "Майстер-клас" для вчителів і несхвально хитає головою.

— Щороку беру підручники для саморозвитку, але грошей завжди бракує. — жінка уважно перебирає книги.— Заздрю білоруським учителям — їм держава сама купує книги.

43-річна росіянка Євгенія Оксенюк із міста Нар"ян-Мар Архангельської області придбала на базарі портфель для семирічного сина Владислава. Хлопець іде в перший клас.

— Ми приїхали в Рівне в гості до родичів. Заодно вирішили скупитися — в Росії ціни на рюкзаки та канцтовари втричі вищі, — запевняє жінка. — Оцей портфель за 98 гривень у нас коштує 1500 рублів. А це майже 300 гривень!

Владислав уподобав синій портфель із футбольним м"ячем зі зворотного боку. Приміряє і просить маму купити.

— Він квадратний, має жорстку форму. Значить, не зіпсує дитині осанку, — радіє Євгенія Оксенюк. — Залишилося підібрати щось для інших дітей — у мене четверо синів.

20-річна продавець Аліна Примак продає на базарі книги.

— Найкраще розходяться англійські та німецькі словники по 16 гривень, — каже дівчина. — Їх купують переважно учні спеціалізованих шкіл — N7 та N15.

Ціни на підручники не змінилися — як і торік, коштують від 12 до 20 грн. Найдорожчі книги на базарі — українські. Дитячі казки або абетки обійдуться у 20–100 грн.

Базар працює щодня з 8.20 до 18.00.

Зараз ви читаєте новину «На шкільному базарі торгують за найнижчими цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути