четвер, 23 жовтня 2008 18:24

На фрагранітових мийках не залишаються подряпини

На фрагранітових мийках не залишаються подряпини

Львів"янка Ірина Гриців, 32 роки, вирішила замінити мийку на кухні. Замість раковини з нержавійки хоче поставити фрагранітову. Такі на 80% складаються з гранітної крихти та на 20% із полімеру. Цей матеріал витримує перепади температур, стійкий до подряпин та не псується під дією хімікатів.

— Наша раковина з нержавійки за п"ять років втратила вигляд, потьмяніла, білі розводи від води не відтираються, та й подряпин багато, — розповідає жінка. — Я вже пригледіла фрагранітову з двома чашами та сушкою. До кухонних меблів пасуватиме світла мийка. Сподобалася пісочна з темними дрібними вкрапленнями.

На ринку "Південний" у торговому павільйоні 51-річного Ігоря Мозіля є зо три десятки фрагранітових мийок різних розмірів та кольорів. Чоловік торгує ними шостий рік. В асортименті польські, німецькі та турецькі різних відтінків — від слонової кістки до чорного. З-поміж новинок — теракотова — від італійської фірми "Данте".

— Спочатку люди з насторогою ставилися до них, — говорить чоловік. — А тепер це хіт сезону. Дня не проходить, щоб я не продав раковини з фраграніту. У нас вдома така служить четвертий рік.

Особливого догляду фрагранітова мийка не потребує.

— Помила посуд, сполоснула водичкою — і все. Якщо щось жирне було, то мию губкою зі звичайним засобом для миття посуду, — радить невістка Мозіля Галя, 28 років. — Ні содою, ні іншим засобом не користувалися. Не було потреби, бо плям на мийці ні від соку, ні від вина, ні від кави не лишається. У нас в сім"ї всі кавомани. Ми й воду після варіння буряків й інших овочів зливаємо — ні сліду.

Жінці подобається в мийці те, що вона не гримить, як нержавійка, коли щось впустиш.

Найпопулярніші — півторачки з одним великим коритом для миття посуду і маленьким для розморозки продуктів та сушки

— Правда, кілька склянок побилось об раковину, але на мийці жодного знаку, — продовжує. — Одного разу впустила тяжкеньку каструльку. Аж очі з переляку закрила, думала, що мийці кінець. Але нічого подібного — як новенька.

Раковини з фраграніту є різних розмірів. Найменші з однією чашею діаметром 48 см пропонує фірма "Данте". Їх купують для невеликих кухонь. Коштує така 1000 грн.

— Найпопулярніші — півторачки з одним великим коритом для миття посуду і маленьким для розморозки продуктів та сушки, — додає продавець. — Часто купують мийки на кут, усе залежить від розташування кухні. Деякі моделі мають комплект аксесуарів. Виробник пропонує корзинку для миття фруктів, дошку.

Ціни на фрагранітові мийки коливаються від 450 грн до 2700. Вартість залежить від розміру та виробника. Можна підібрати змішувач із напиленням того ж кольору, що й раковина. "Данте" дає на мийки п"ять років гарантії.

— Якщо при виготовленні раковини було допущено помилку, то заводський брак проявиться протягом місяця, — зауважує Мозіль. — Це може бути тріщина, крізь яку протікатиме вода. В інших випадках виробник упевнений за свою продукцію.

Покупець прислухається до Ігоря Мозіля та перепитує, скільки служитиме така мийка.

— Якщо не будете бити її молотком та свердлити, то вона вас переживе, — жартує чоловік.

Зараз ви читаєте новину «На фрагранітових мийках не залишаються подряпини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути