Ексклюзиви
середа, 17 січня 2007 13:46

Між Україною та Румунією відкрили новий пункт пропуску

У понеділок президент України Віктор Ющенко, 52 роки, та президент Румунії Траян Басеску відкрили пункт пропуску "Солотвино—Сігету Мармацієй" у селищі Солотвино Тячівського району Закарпаття.

Президенти зустрілися на відновленому мості через Тису, стара конструкція якого впала 60 років тому. Ющенко та Басеску перерізали символічну стрічку й рушили до румунського міста Сігету Мармацієй на офіційні перемовини.

Міст відбудувала румунська сторона за $200 тис., наданих Євросоюзом. Ремонтники зберегли історичний вигляд конструкції. Іще 4,5 млн грн Україна витратила на спорудження цілодобового пункту пропуску. До цього найближчий пункт перетину кордону був за 95 км від Солотвиного.

Поки тривало офіційне відкриття, біля пункту пропуску зібралося 200 жителів Солотвиного — етнічних румунів. Із закордонними паспортами в руках вони просилися до родичів у сусіднє румунське місто. Та ворота КПП відкрили о восьмій вечора.

Зараз ви читаєте новину «Між Україною та Румунією відкрили новий пункт пропуску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути