понеділок, 07 травня 2012 00:45

Міліціонерів перевірятимуть психологи

— Катування клієнтів піцерії вийшло за всі допустимі рамки, — каже головний міліціонер Львівщини 45-річний Олександр Рудяк. — Я наказав переатестувати усіх вісім тисяч правоохоронців. По кожному має дати висновок психолог.

21 квітня о 5.30 у піцерії в мікрорайоні Сихів у Львові шестеро працівників Державної служби охорони жорстоко побили двох 29-річних чоловіків. Ті пили пиво за столом, розмовляли. Бармен попросила їх піти, мовляв, за півгодини заклад зачиняється. Ті відмовилися. Раптом зайшли охоронці у формах, вивели їх у коридор, почали бити кулаками, гумовими кийками, копали. Це зафіксували камери відеоспостереження.

Потерпілих добу тримали у Сихівському райвідділку. Згодом  госпіталізували з тяжкими тілесними ушкодженнями.

26 квітня начальник Сихівського райвідділу міліції Ігор Гимон написав заяву на звільнення за власним бажанням. Охоронців, які били клієнтів, можуть посадити на три-шість років.

— Якщо хтось відчуває на собі тиск міліціонерів — незаконне затримання, погрози, — треба відразу телефонувати 102 і повідомляти черговому, — говорить Олександр Рудяк. — Вони зобов'язані реагувати на такі виклики, особливо після цього випадку.

— Позачергова переатестація — крок правоохоронців до людей. Але інша справа, якою вона буде, — розказує Тарас Гаталяк, член Громадської ради при обласному управлінні міліції. — Якщо залучать громадських діячів, журналістів, усе буде прозоро. Є шанс, що відсіють некваліфікованих та з нестійкою психікою.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонерів перевірятимуть психологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути