Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2007 07:12

Міліціонери оточили Апеляційний суд

30 жовтня у Львівському Апеляційному суді розпочалися слухання у справі банди Артура Сушка, 35 років. Зранку бійці спецпідрозділів "Беркут" та "Барс" перекрили початок вулиці Пекарської, де розташовано приміщення суду.

Працівників установи пропускали за перепустками, мешканці сусідніх будинків потрапляли додому тільки після пред"явлення паспорта із пропискою. Таких безпрецендентних заходів безпеки у Львові ще не було.

— Ми вибачаємося перед жителями за незручності, але це зроблено, аби гарантувати безпеку під час судових слухань, — пояснив начальник Львівської обласної міліції Михайло Цимбалюк, 43 роки. — Судять групу небезпечних злочинців, від яких постраждали майже сто осіб. У справі 143 томи про діяння банди. Судовий процес буде довготривалим із великими перервами.

Журналісти також не мали змоги потрапити до зали суду, де слухали "справу Сушка".

— Спочатку засідання було у відкритому режимі, але під час слухання вирішили оголосити його закритим. У цій справі багато статевих злочинів, — прокоментував голова Апеляційного суду Львівської області Валентин Государський, 59 років.

Ватажка банди Артура Сушка, львівські правоохоронці затримали у жовтні 2004-го. Рік перед тим арештували його спільницю та коханку, вчительку української мови Оксану Верещак, 29 років. Вона була присутня при вбивстві працівників спецпідрозділу "Сокіл" Андрія Орєхова та Богдана Міська.

Організоване злочинне угруповання Сушка складалося із 31 члена, семеро з яких досі перебувають у розшуку. На території Львівської, Рівненської, Івано-Франківської та Тернопільської областей бандити скоїли 10 убивст на замовлення, п"ять замахів на життя та 32 розбійні напади. У червні 2003 року у будинку ректора Львівської зооветеринарної академії Романа Кравціва банда задушила його дружину Ярославу.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери оточили Апеляційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути