Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 07:10

Мер наказав розібрати павільйон біля кав"ярні

Міський голова Чернівців Микола Федорук, 54 роки, у п"ятницю гуляв історичним центром міста. На відреставрованій пішохідній вул. Ольги Кобилянської побачив, що біля закладу "Віденська кав"ярня" облаштовують павільйон із металопластикових конструкцій.

— Ця прибудова виглядає більш ніж недоречно на відреставрованій вулиці. Або ви самі демонтуєте цей самобуд, або його доведеться зносити за допомогою бульдозера, — категорично каже Микола Федорук власниці кав"ярні Людмилі Грекул.

— Ця площадка є нині модною в Європі, схожа є в центрі Відня, чернівецька має бути кращою за неї, — відповідає мерові жінка.

— Не для того ми відновили вулицю, аби її забудовувати бозна-чим, — додає міський голова і йде далі.

Наступного дня власниця "Віденської кав"ярні" розібрала павільйон.

— "Віденська кав"ярня" має право на облаштування літнього майданчика, — каже Сергій Гомонович, 56 років, головний архітектор міста. — Однак це передбачає винесення кількох столиків на вулицю, але аж ніяк не спорудження малої архітектурної форми типу павільйону.

— Я не взяла дозвіл у міській раді, бо до останнього не знала, як буде виглядати вулиця Ольги Кобилянської після реконструкції, і відповідно не могла точно спроектувати можливі розміри добудови, — каже Людмила Грекул.

За самовільну добудову підприємниця повинна сплатити штраф у розмірі 50% від вартості конструкції. Згідно з тимчасовими правилами благоустрою Чернівців, на неї також буде накладено штраф від п"яти до семи неоподаткованих мінімумів — 85–119 грн.

Зараз ви читаєте новину «Мер наказав розібрати павільйон біля кав"ярні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути