понеділок, 13 серпня 2007 07:15

Мер Анушкевичус узявся вишивати рушник

Івано-Франківськ — десята зупинка "Рушника Національної Єдності". Дев"ятиметрове конопляне полотно почали вишивати 7 червня на острові Хортиця у Запоріжжі. 24 серпня зроблять останній стібок.

Перед прикарпатськими вишивальницями розгорнули паперовий сувій. Ескіз детальний, у кольорах рушника. Умовно поділений на три частини — Трипілля, Київська Русь та незалежна Україна. Кожна область вишиватиме дев"яту частину рушника.

Полотно розстелили перед входом до ратуші на декількох столах. Просто неба на площі Ринок за голку взялися 17 вишивальниць з усієї області. До роботи долучився міський голова Віктор Анушкевичус, 44 роки. Він вишивав частину Київської Русі.

 — Руки тремтіли від хвилювання, — каже мер. — Полотно виткали неподалік від моєї рідної домівки приблизно за 20 кілометрів. Я пригадав, як мене вчила мати вишивати.

Наймолодшій вишивальниці Вікторії Проців 12 років, найстаршій Марії Бончук — 80. Колишня активістка ОУН-УПА, яка відсиділа десять років у сибірських тюрмах, прийшла на свято у військовому строю років своєї молодості.

Зараз ви читаєте новину «Мер Анушкевичус узявся вишивати рушник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути