Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 16:26

Малозабезпеченим дають знижку три відсотки

Соціальний магазин відкрили на вул. Дорошенка у Жовкві на Львівщині напередодні Нового року. Продукти тут продають на 10–30% дешевше, ніж у звичайних крамницях.

27-річний Олег із донькою Софією, 3 роки, приїхав автомобілем по мандарини. Ціна на всі цитрусові тут однакова — 12,8 грн.

— Тут і дешево, і товар якісний, — розповідає Олег. — Як побачив рекламу на біґ-борді, зразу зайшов подивитися. Думав, може, хочуть так покупців заманити. Але тут справді вигідно купувати.

У магазині три відділи. Окрім продуктів, фруктів та овочів, є побутова хімія й алкоголь. Продавці кажуть, люди найчастіше купують крупи, борошно, курячі четвертинки, олію, цибулю.

— Я тут можу взяти відразу все, а не бігати по базару від будки до будки і місити болото, — говорить 68-річна Ольга Іванівна. — Та й дешевше. На базарі за олію треба віддати 16–18 гривень, а тут менше 15. Кілограм гречки коштує 13 із копійками.

— Відкрили магазин на базі гуртівні, — розказує директор Віталій Перетятко, 36 років. — Коли обласна влада заговорила про соціальні крамниці, вирішили відкрити таку крамницю. Але ніхто не роз'яснив, як це робити. Ніякої підтримки не запропонували. Тому почали працювати за власною схемою. Раніше у нас треба було набирати товару щонайменше на 100 гривень. Ми зняли ці обмеження і створили звичайний магазин із низькими цінами. Малозабезпеченим даємо 3-відсоткову знижку на продукти. Списки таких людей нам подала міськрада. Хоча ми ніяких документів не вимагаємо. Якщо прийде людина із села і скаже, що вона теж малозабезпечена, не відмовимо у знижці. А її прізвище, для бухгалтерії, запишуть до спеціального зошита. Ми намагаємося відстежувати ціни по місту, і якщо є десь дешевше, теж знижувати вартість. Працюємо напряму з виробниками чи дистриб'юторами.

Відкривати соціальні магазини керівників райдержадміністрації зобов'язав у жовтні минулого року попередній губернатор Василь Горбаль, 39 років. Таким крамницям обіцяли пільгове оподаткування. Однак чиновники досі цього не зробили.

Зараз ви читаєте новину «Малозабезпеченим дають знижку три відсотки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути