понеділок, 16 січня 2012 00:15

Люди стоять на зупинках по 50 хвилин

У соцмережах з'явилися групи "Дякую Садовому, що не маю чим добратися додому". За два тижні, відколи у Львові почала діяти нова транспортна система, люди обговорюють її на вулицях, у держустановах. Нарікають на мера міста Андрія Садового, 43 роки.

У вівторок близько дев'ятої ранку на зупинці біля дитячої поліклініки в мікрорайоні Сихів натовп. Видається, люди вийшли на мітинг.

— Стою тут 50 хвилин, — говорить 40-річна Марта Терник. — Другий тиждень добираюся у центр по 1,5 години. Колись звідси їхали маршрутки 74, 45, 28, 78, 5 — через Новий Львів та 39 і 81 — по Стрийській. Зараз нам лишили один радіальний автобус 4-А. І ходить він із періодичністю 20 хвилин. Приїжджає із "Санта-Барбари" вже наповнений. Хоч сядь та й плач. Куди всьому народу діватися? Кажуть, ніби їздить 39-а маршрутка. Жовта така, як колись 78-а була. Але я її ще не бачила.

Кілька людей скидаються по 10 грн, зупиняють таксі. За 6 хв. приїжджає 4-А, великий 20-метровий автобус. Відчиняє троє дверей. Юрба вривається в салон. Пасажири ззаду кулаками у спину пхають передніх досередини. Жінки кричать.

— На кожен напрямок різна кількість автобусів. Це залежить від кілометражу відрізка руху. Але періодичність має бути не менше ніж 10 хвилин, — каже Андрій Білоус, 30 років, із управління транспорту Львівської міської ради. — Перевізники нам подали цифри, скільки у них транспорту, й виграли тендери. А тепер вони саботують, не виводять машини на маршрути, бо не мають їх. Ми різними процедурами впливатимемо на них. А жителів просимо повідомляти нас про порушення за номером 261 55 66.

Зараз ви читаєте новину «Люди стоять на зупинках по 50 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути