понеділок, 30 липня 2012 05:30

Львів'яни хворіють через сморід

Автор: Малюнок: Володимир Казаневський
 

У соцмережах з'явилася група "Львів проти смороду". Просять міську владу припинити терор населення неприємним запахом.

— Останнім часом сморід став нестерпним. Найбільше від нього страждають хворі, літні та неповносправні, які не можуть покинути квартиру, але і не можуть її провітрювати, — пишуть у петиції, яку розповсюдили в інтернеті. — Вважаємо, поширення смороду містом є контрольованим. Адже на період Євро-2012 його чути не було.

— Думаю, коли був футбол, у каналізацію налили якусь речовину, щоб перебила запах. Таку, як у біотуалетах використовують, — каже домогосподарка Віра Миджин, 36 років. Живе у 5-поверхівці на вул. Лінкольна. — Але вона, певно, дорога. Туристи поїхали — і все, людоньки, душіться далі. Смердить тепер і вдень і вночі. Від того смороду голова тріщить, нервуюся. У сусідки донька алергію дістала, задихається.

— Сморід справді шкодить здоров'ю, — каже головний лікар обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко, 50 років. — У людини з'являються часті головні болі. У кого хворі дихальні шляхи, серце — виникають загострення. Через постійне перебування в такому несприятливому середовищі розвиваються психоемоційні розлади. Найгірше поганий запах впливає на дітей. Їх органи чуття вразливі.

У мерії стверджують, причиною неприємного запаху є стічні води підприємств. Минулого тижня їх перевіряла комісія. Встановила, що рівень забруднення в 10-12 разів перевищує норму. Найбільшу вину приписують дріжджовому заводу "Ензим". Водоканал погрожує відключити його від каналізації.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни хворіють через сморід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути