Ексклюзиви
субота, 15 березня 2008 07:14

Львівську міліцію звинувачують у здирництві

— Працівники МВС у Львівській області масово і систематично порушують права громадян при реєстрації місця проживання, оформленні закордонних паспортів та поновленні паспортних документів, — вважає представник громадської організації Громадський форум Теодор Дяків, 51 рік. — Вони керуються скасованими нормативно-правовими актами.

Дяків розповів, що паспортисти при реєстрації місця проживання вимагають оформляти будинкову книгу. Ця послуга — платна. Згодом у БТІ громадянам кажуть оформити новий технічний паспорт.

— Це робиться не безкоштовно, — обурюється Дяків.

Незаконно вимагати у людей довідку про наявність судимості.

— Щодня до Управління інформаційних технологій МВС звертається майже 200 громадян. Але ніхто не може людину примусити збирати довідки про саму себе. У кожному підрозділі МВС є комп"ютер з базою даних, — веде далі Теодор Дяків.

Для зміни місця реєстрації громадянин має пред"явити письмову заяву, паспорт, квитанцію про сплачення держмита та довідку про зняття з реєстрації. Вимога інших документів є незаконною.

Зараз ви читаєте новину «Львівську міліцію звинувачують у здирництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути