Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2007 07:09

Львівський аеропорт прийматиме мільйон пасажирів

Новий термінал збудують за три роки у Львівському аеропорту. До проведення матчів Євро-2012 пасажиропотік летовища збільшиться до мільйона осіб.

Зараз через повітряні ворота Львова щороку проходять 160 тис. пасажирів. Австрійська фірма "Аеропорт Консалтинґ Відень" пропонує змінити аеропорт до невпізнання.

— Зі східного боку добудують новий термінал, — каже виконавчий директор Йохан Франк. — Із посадкової смуги пасажири заходитимуть у термінал, ескалатором підніматимуться на другий поверх, реєструватимуться, проходитимуть основну перевірку. Іноземці ще прямуватимуть на додатковий паспортний контроль. Для них передбачена зона магазинів. Багаж зберігатимуть унизу.

Перед терміналом спорудять кілька паркінгів для машин і автобусів. Збудують кілька нових готелів середнього класу.

— Потенційні пасажири аеропорту — це жителі південно-західної частини Західної України. З крайнього населеного пункту цієї зони можна буде доїхати до аеропорту за дві години, — пояснює Йохан Франк.

У розбудову Львівського аеропорту інвестори повинні вкласти 112,8 млн євро. Тендер на розробку технічної документації розбудови аеропорту міськрада оголосить до кінця вересня. На це у бюджеті передбачили 2,4 млн грн. У червні наступного року виберуть компанію-будівельника.

Київський аеропорт "Бориспіль" зараз обслуговує 4,5 млн пасажирів на рік.

Зараз ви читаєте новину «Львівський аеропорт прийматиме мільйон пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути