четвер, 28 січня 2010 18:28

Левенята граються з дітьми м"ячем

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Завідувач сектором хижих тварин Рівненського зоопарку Андрій Трохимчук грається з левенятами Саїдом, Корою та Лорою. Тварини щодня гуляють по акватераріуму
Завідувач сектором хижих тварин Рівненського зоопарку Андрій Трохимчук грається з левенятами Саїдом, Корою та Лорою. Тварини щодня гуляють по акватераріуму

Півторамісячні африканські левенята Саїд, Кора та Лора тепер мають власний вольєр у Рівненському зоопарку. Нещодавно трійнят відлучили від матері. Тепер вони живуть у приміщенні акватераріуму.

— Народились якраз на свято Андрія, — розповідає завідувач сектору хижих тварин Андрій — Це перше потомство левиці Трохимчук, 28 років.4-річної Ялти та її однолітка Дамбіса.

Зранку та в обід левенят випускають побігати тераріумом. Вони стрибають по лавах, спостерігають за черепахами та зміями за прозорими стінками.

Відвідувачі можуть бавитися з малими, брати їх на руки. Діти найбільше люблять гратися із Саїдом. Він найактивніший, нявчить і ганяє по кімнаті тенісного м"яча. Якщо м"ячика кинути, лев наздоганяє його і гризе.

Андрій Трохимчук стежить, щоби хижаки нікого не подряпали. Каже, кігті й зуби у них дуже гострі.

— Можуть боляче вкусити, — попереджає завідувач. — Але це вони просто граються. Левенята неагресивні, навіть товариські. Швидко звикають до людей.

Годують курячими яйцями та риб"ячим жиром

— Такі милі. Схожі на звичайних кошенят, але дуже великі й не вміють мурчати, — рівнянка 16-річна Аліна Гайдук притискає до себе Саїда.

Близнята допитливі, весь час намагаються вийти за двері. Вони вже навчилися відчиняти їх лапами.

— Мушу слідкувати, щоб не залізли куди не треба, — каже Трохимчук. — Акватераріум — найтепліше місце в нас. Леви холодів не люблять. Батьки Ялта і Дамбіс живуть у вольєрі на загальній території. Узимку опалюємо його пічкою-"буржуйкою".

Левенят годують сирою телятиною, курячими яйцями та риб"ячим жиром.

Із маленькими хижаками можна погратися щодня з 9.00 до 10.00 та в обід — з 13.00 до 15.00. Більшу частину доби вони сплять.

Зараз ви читаєте новину «Левенята граються з дітьми м"ячем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути