середа, 08 серпня 2007 07:06

Лемківська ватра палала під дощем

На Ватряному полі в урочищі Бичова Монастириського району Тернопільської області 5 серпня встановили й освятили дубовий хрест на спомин про українців, депортованих із рідних земель під час операції "Вісла". Так закінчився дев"ятий фестиваль "Дзвони Лемківщини".

Біля лемківської ватри минулої суботи зібралося 66 фольклорних колективів.

— Новий жарт народився: хочеш викликати дощ — організуй лемківську ватру, — розповідає тернополянин Олег Снітовський. — Торік фестиваль відбувся у червні. Був дощ. Спеціально перенесли дійство на початок серпня — і тут дощ! Та ватру не загасив. Добре, що доріжки посипали гравієм, болота великого не було. Шкода, аплодували колективам небагато — заважали парасолі в руках.

Обіцяного містечка майстрів поряд із концертною сценою не було. Як створюється глиняна миска, охочі побачити не змогли: майстрам заважав дощ. Плетенки з лози та вишиванки сховали під поліетиленову плівку.

— Я не лемко, але люблю їхні пісні, — говорить тернополянин Володимир Палій, 30 років. — Уперше приїхав сюди, ще й друзів підмовив.

Зараз ви читаєте новину «Лемківська ватра палала під дощем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути