четвер, 16 липня 2009 19:29

Кубло змій виявили на кладовищі в Івано-Франківську

13 липня до рятувальників Івано-Франківська зателефонували жителі вул. Богдана Лепкого. Повідомили, що біля Вічного вогню на військовому кладовищі недалеко від центру міста бачили змій. Плазуни грілися на розпеченому асфальті.

— Жінки скаржилися, що зміюки на них сичали і мало не вжалили, — розповідає Галина Омельчук із прес-служби обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій. — Туди виїхала оперативна група. Та змій уже не застали — вони втекли. Узагалі, гадюки не характерні для такої території, це швидше могли бути вужі. Вони не отруйні й не кусаються.

Місце, де жінки бачили гадюк, обгородили спеціальною стрічкою із надписом "Обережно змії". Біля військового кладовища тепер чергує патрульний наряд.  Рятувальники продовжують шукати гнізда плазунів. Якщо змій знайдуть, їх передадуть у тераріум або вивезуть до карпатських лісів.

Минулого тижня в селі Ясень Рожнятівського району гадюки заблокували прохід до місцевої пошти. Люди кілька годин не могли зайти і вийти з приміщення, поки плазунів не забрали змієлови.

Зараз ви читаєте новину «Кубло змій виявили на кладовищі в Івано-Франківську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути