Ексклюзиви
субота, 15 вересня 2007 07:06

Крістіан Чернер програв суд за Тернопільський аеропорт

11 вересня 2007 року Верховний суд України ухвалив рішення розірвати договір купівлі-продажу Тернопільського аеропорту. Колишній власник летовища, фірма "СЦ-Сервіс-Центр-Стрий", яка належить австрійському підприємцеві Крістіану Чернеру, 41 рік, має сплатити Фонду держмайна 6,4 млн грн.

— Відповідач у справі повинен повернути 20 відсотків від ціни продажу об"єкта. Оскільки фірма заплатила майже мільйон внеску учасникові аукціону, то винна ще 5,4 мільйона гривень. Коли ці гроші надійдуть до бюджету, невідомо, — розповідає 61-річний Федір Селецький, заступник начальника обласного відділення Фонду держмайна. — На нас чекає довга боротьба, бо такої суми так просто не віддають. На майно фірми виконавча служба накладе арешт. Але я більш ніж переконаний, що всі кошти вже на рахунку іншої компанії.

Аукціон відбувся у січні 2006 року. За летовище площею понад 144 га австрійський інвестор виклав 32 млн грн. Придбав його зі злітною смугою, рухомим і нерухомим майном.

— Австрієць хотів, аби угоду визнали недійсною через нібито завищену ціну аеропорту й неправильну приватизацію. Якби він виграв, то не  сплачував би жодних штрафних санкцій, — продовжує Федір Селецький. — Але ж ми продавали майновий комплекс. Усі боргові зобов"язання автоматично переходили на нового власника. І він про це знав. А коли настала черга платити — відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Крістіан Чернер програв суд за Тернопільський аеропорт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути