Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 17:20

Краще ходити у два гуртки

200 гуртків представлені на ярмарку дитячого дозвілля у Палаці мистецтв на вул. Коперника, 17 у Львові. Захід проходитиме до 9 квітня. Там можна одразу записатися на заняття.

— Батьки повинні спостерігати за дитиною з 3–4 років — за її нахилами, поведінкою, вподобаннями. І тоді разом із нею обрати гурток, — розповідає Ігор Корнієнко, 50 років, голова Асоціації практикуючих психологів Львівщини. — Оптимальна кількість гуртків для школярів два. Так дитина не буде перевтомлюватися, встигатиме робити уроки і матиме вільний час. Бажано, щоб одне заняття було спортивне чи ігрове. Більші фізичні навантаження корисні активним, непосидючим дітям. Але тим, які проявляють агресію, не варто займатися бойовими мистецтвами чи боксом. Краще йти на волейбол або плавання. Спокійним і сором'язливим діткам потрібно відвідувати гуртки з колективною роботою — ті ж ігрові або туристичні.

Дітям віком 6–7 та 12–13 років психологи радять зменшити позашкільне навантаження.

— Це кризовий перехідний вік у дітей, поріг втомлюваності у них тоді вищий, ніж будь-коли, — каже Корнієнко. — Якщо раптом дитина відмовиться відвідувати улюблений гурток, випитайте — чому. Можливо, вона посварилася з кимось із вихованців, треба з нею поговорити, підтримати.

Зараз ви читаєте новину «Краще ходити у два гуртки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути