середа, 14 травня 2008 07:09

Контрабандисти замітали сліди віниками

На українсько-білоруському кордоні поблизу села Залисиця Ратнівського району на Волині прикордонники затримали вантажівку з худобою. Її нелегально перегнали з Білорусі й везли на м"ясокомбінат.

Спеціально обладнану автівку ЗІЛ зупинили за 2 км від кордону. У салоні було п"ятеро жителів сусіднього села Самари, у кузові — 10 корів і два коня. Чоловіки надали прикордонникам фальшиві супровідні документи, оформлені на підставних осіб. Білоруську худобу розпізнали по тавру на вухах.

Бійці наряду обстежили прикордонну смугу. Знайшли сліди тварин, яких перегнали з Білорусі через кордон по меліоративному каналу. Погоничі замітали їх віниками. Однак коні пішли стороною і виказали контрабандистів.

— Затримані зізналися, що купили худобу в прикордонному білоруському селі. Там вона вдвічі дешевша від української, — каже прес-секретар Луцького прикордонного загону Богдан Козуб, 32 роки.

Проти селян порушено адміністративну справу. Їм загрожує по 3 тис. грн штрафу. Конфіскованих тварин і вантажівку доправили на заставу "Самари".

Цього року Луцький прикордонний загін затримав на українсько-білоруському кордоні 20 корів, три коня та 30 контрабандних поросят.

Зараз ви читаєте новину «Контрабандисти замітали сліди віниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути