понеділок, 10 вересня 2012 06:00

Кількість убивств зросла удвічі

4921 злочин зареєстрували у Львові з початку цього року. Це на 223 більше, ніж за той самий період торік.

— Злочинність не зросла, — говорить 42-річний Сергій Гривняк, заступник міського управління міліції. — Просто працівники правоохоронних органів почали ретельніше реєструвати їх.

Чому найбільше злочинів у Галицькому районі?

— Це центр міста. Територіально він найменший, але тут завжди великі скупчення людей. Цифра пограбувань висока через перебування допізна людей з інших районів. Грабують найчастіше на площі Ринок, у парку Високий Замок. По шахрайству цей район також на першому місці. Все через розміщення на його території банківських структур, що займаються купівлею, обміном. Зареєстровано чотири вбивства, зокрема замах на кримінального авторитета Володимира Дідуха, під час якого загинув його водій.

Яку околицю міста вважаєте кримінально небезпечною?

— За кількістю зареєстрованих правопорушень лідирують Залізничний і Франківський райони. Але пояснення просте — там найкраще працюють райвідділи міліції. Загалом говорити, що в одному кінці міста розгул злочинності, а в іншому все спокійно, не можна. Років 40 тому бандитськими вважали Левандівку чи Сихів. Там селили бідних людей з навколишніх сіл, яких не сприймало місто, от і відбувалися конфлікти. Зараз можна говорити так про Збоїща чи Індію. Там є деякі нюанси через етнічне циганське населення, але розгулу злочинності немає.

Які злочини скоюють найчастіше?

— Порівняно з минулим роком удвічі виросла кількість убивств, переважно на побутовому ґрунті. Щотижня затримують по три-чотири кишенькових злодіїв. Багато громадян навіть не повідомляють про них. Найчастіше зривають золоті ланцюжки. Збувають у ломбарди, а ті як приватні підприємці серйозно захищені від наших перевірок.

Квартирних крадіжок цього року майже так само, як минулого, здебільшого у спальних районах. Розкривають тільки кожен третій злочин. Скоюють їх переважно вдень, коли нікого у квартирі немає, або під час відпустки господарів. Грабіжництвом займаються в основному місцеві молоді люди віком від 14 до 18 років. Зґвалтування — дуже рідкісний злочин через те, що про нього не хочуть заявляти, а також його важко доказати. Є й такі випадки, коли заявляють про зґвалтування заради грошової компенсації, потім заяви забирають.

Зараз ви читаєте новину «Кількість убивств зросла удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути