понеділок, 15 серпня 2011 07:00

Кажанів побільшало через комах

— У суботу ввечері сиділа вдома, читала. У квартирі душно було, я відслонила тюль, щоб свіже повітря через кватирку заходило. Раптом дивлюся — щось чорне зі стелі за ліжко впало. А то кажан. Видно, влетів із вулиці, покружляв під стелею і стукнувся об стіну, — розказує львів'янка 26-річна Ірина Маркевич. Живе на п'ятому поверсі на вул. Братів Міхновських.

— Я пулею з кімнати вилетіла. У нього така страшна морда і пальці наче людські. Подзвонила другові Василю. Він через дві години приїхав. Коли зайшов у кімнату, кажана вже не було. Певне, оклигав і вилетів у вікно.

На нашестя кажанів скаржаться і жителі Сихова.

— Ніколи ще не бачила так багато лиликів, як цього року. Увечері просто над головами літають, видають пискляві звуки, — каже Зоряна Грибовецька, 39 років. Живе в 9-поверхівці біля кінотеатру Довженка на просп. Червоної калини. — Донька з подругами ввечері у двір не виходять. Бояться, що летючі миші у волоссі заплутаються. Або вкусять і заразять чимось.

Місцеві зоологи не знають випадку, коли б кажан обвився волоссям людини.

— Те, що вони переносять віруси і сказ, теж байки, — каже 48-річний Ігор Антахович, директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру. — Кажани можуть нашкодити людині хіба тим, що своїм криком серед ночі розбудять. Збільшення кажанів — виключно сезонне явище. Часті опади у Львові цього року сприяють розмноженню комарів, дрібних комах, якими вони живляться. Якщо бридко торкатися їх руками, можна накрити м'якою тканиною і так випустити на вулицю. Від потрапляння кажанів до квартир захистять москітні сітки.

Один кажан за ніч з'їдає від 500 до 3 тис. комарів.

Зараз ви читаєте новину «Кажанів побільшало через комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути