четвер, 13 грудня 2007 07:04

Ігор Вакалюк два роки судився за крісло головного лікаря

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Головний лікар Ігор Вакалюк у реанімації обласного перинатального центру
Головний лікар Ігор Вакалюк у реанімації обласного перинатального центру

Після тривалих судових процесів головним лікарем Івано-Франківського обласного перинатального центру в листопаді втретє став Ігорь Вакалюк. Медика звинувачували у зловживанні службовим становищем та привласненні медикаментів на 15 тис. грн.

— Це страшна людина. Ні одних родів не пропустив. Усіх  приймав. Брав гроші на ремонт закладу, а де вони дівалися? — обурюється колишня акушерка центру 30-річна Ірина Бурська. — Жінок у лікарні годували ледь не "кірзовою" кашею, яке там м"ясо. У центрі панувала воєнна дисципліна. Коли заходив до приймальні, персонал мав уставати. Якщо тричі виганяють із роботи, чого пертися у крісло?

— Мене супроводжували всі владні начальники "білого дому". Представили колективу і сказали, що це моє законне робоче місце, — говорить 50-річний Ігор Вакалюк.

У перинатальному центрі Ігор Васильович працює 10 років. Прийшов до Івано-Франківська із Снятинської районної лікарні. 16 років обіймав посаду головного спеціаліста з акушерства та гінекології в області.

Уперше у зловживанні службовим становищем його звинуватили 2005-го. Тоді комісія обласного управління охорони здоров"я перевіряла медичні заклади області й виявила, що свою старшу доньку від першого шлюбу Вакалюк призначив лікарем. Виділив їй окремий кабінет і регулярно виплачував гроші, хоч вона на роботі не з"являлася.

— Я за своєю дитиною не стежив. Вона навчалася на п"ятому курсі медакадемії. Хіба не можна було оформити на чверть ставки? Пропрацювала якихось півроку. Ну, тисячу гривень отримала, — веде далі Вакалюк.

Управління охорони здоров"я звернулося до суду. Але за браком доказів Вакалюк залишився безкарним. Більшість підлеглих свідчили на користь свого керівника.

Його знову поновили на роботі. Проте паралельно у перинатальному центрі ввели посаду директора, якому головний лікар мав підпорядковуватися. Фактичним керівником у центрі став 46-річний Іван Кіндяк, анастезіолог за фахом.

— Мене відправили сортувати папери в канцелярію, — скаржиться Ігор Васильович. — А вже за місяць посаду директора перинатального центру скоротили.

За кілька місяців Ігор Вакалюк удруге подав справу до суду і виграв.

Під час судової тяганини у перинатальному центрі паралельно провели контрольно-ревізійну перевірку. Виявили, що керівник закладу брав на потреби центру дорогі медикаменти і використовував у власних цілях. За звинуваченнями прокуратура порушила кримінальну справу. Проте відповідальності Вакалюк знову уник, тепер як людина, яка вже не займала керівної посади.

— Це безглуздя, мені приписали засоби від тиску, від запобігання вагітності. Ніби я ними лікувався цілий рік, — обурюється головний лікар.

23 жовтня, йдучи з посади губернатора Івано-Франківської області, Роман Ткач підписав наказ про звільнення Ігоря Вакалюка з посади головного лікаря. Але вже за місяць нинішній голова облдержадміністрації Микола Палійчук поновив його на роботі.

— Це були помилки старої влади, — говорить 34-річна Мирослава Польська, начальник головного управління правової роботи і внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА, — нинішній голова оцінив роботу Ігоря Васильовича й повернув на посаду.

Після повернення Вакалюка наступного дня несподівано від серцевого нападу помер начальник управління охорони здоров"я облдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Вакалюк два роки судився за крісло головного лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути