З початку березня ціна на хліб зросте в середньому на 6 коп. за буханку. Причина — подорожчання енергоносіїв та підвищення зарплати працівникам хлібозаводів.
Найбільший у Львові хлібовиробник — корпорація "ЕкоЛан" — запевняє, що підвищення ціни майже не відіб"ється на споживачеві. Пересічний українець, який за статистикою споживає 9 буханок на місяць, відтепер витрачатиме на хліб щомісяця на 60 коп. більше. Кажуть, від подорожчання пального виробники хліба втратять більше.
— Минулого року ми платили до держбюджету лише 3,5 мільйона гривень, а цього року заплатимо вже 9 мільйонів, — прогнозує гендиректор "ЕкоЛану" Богдан Дудзяний.
Окрему статтю збитків корпорації становить нечесна конкуренція. Керівництво "ЕкоЛану" стверджує, що вже неодноразово стикалось із продажем під своєю маркою нелегальної продукції, яку виготовляють із борошна низької якості.
На заводах "ЕкоЛану" за останній рік середня зарплата робітників зросла з 817 грн до 891 грн.
Коментарі