четвер, 18 листопада 2010 19:14

GPS-навігатори оголошують зупинки

Тролейбус №1, що курсує від університету ім. Федьковича до вул. Ковальчука в Чернівцях, обладнали GPS-навігатором. Тепер працівники депо можуть контролювати його рух на відстані.

— На моніторі у приміщенні диспетчерської вони бачать, як курсує тролейбус. GPS дає звіт. Скільки відпрацьовано годин, де стояв, чого стояв, чи поломка, чи затори. Якщо станеться якась технічна неполадка — ремонтники зразу це побачать і виїдуть, щоб її усунути, — пояснює директор Чернівецького тролейбусного управління Іван Іванічек, 55 років. — Техніка сама оголошує зупинки, озвучує прохання передати на квиток.

— Нарешті мені не потрібен мікрофон, — усміхається водій тролейбуса Олексій Гайсан. — Можу зосередитися на їзді і не відволікатися на попередження про зачинення дверей. Люди, правда, вже нарікати почали. Мовляв, надоїдає одне й те саме. Але треба до цивілізації звикати.

Ольга Кураль, 67 років, щодня їздить цим тролейбусом на ринок. Нововведення хвалить.

— Це так культурно. Та й для приїжджих зручно. А то попросять деколи водія, щоб сказав, коли вийти треба. А той забуде. То потім мусять зо дві зупинки пішки йти.

GPS-навігаторами обладнали також 12 міських автобусів. Установити систему на кожну машину коштувало близько 2 тис. грн. Її поки що випробовують. Якщо новинка себе виправдає, весь міських транспорт оснастять такими пристроями.

Зараз ви читаєте новину «GPS-навігатори оголошують зупинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути