понеділок, 17 квітня 2006 18:11

Гора з цвинтарем зсувається на хати

У селі Нивочин Богородчанського району Івано-Франківської області почався повільний зсув ґрунту, що загрожує руйнуванням шістьом сільським обійстям.

Шість дворів розташовані між обривом до річки Новочинка та горою Небо. Три тижні тому частина сільської дороги, що проходила неподалік хат, зсунулася вниз. Пошкодило лінію підземного газопроводу — без газу лишилися сусідні села Глибівка і Лесівка. Через два дні газовики з Богородчан змонтували труби по поверхні землі й відновили газопостачання.

В утворене провалля засипали десятки тонн гравію. Проте дорога досі "ходить" під ногами. Кажуть, вона може сповзти в річку будь-якої миті. Непевно почуваються жителі сусідніх хат під горою Небо, яку ще називають Цвинтарною — бо на ній ховали людей.

— Страх не йде, — каже Параска Глеб, 71 рік. — Страшно жити під горою, бо земля суне до ріки й часом ходить під ногами. Моя 20-річна цегляна хата потріскала так, що вдень небо видно. Сусіди повибиралися до родичів, дітей повивозили, а мені нікуди йти.

З резервного фонду обласного бюджету на ліквідацію наслідків зсуву виділили 250 тис. грн. Роботи планують розпочати після Великодня. Мешканців шести хат під горою, можливо, відселять.

Зараз ви читаєте новину «Гора з цвинтарем зсувається на хати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути