четвер, 14 травня 2009 17:10

Головного лікаря Ужгородського пологового будинку звинувачують у хабарництві

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Жителька Ужгорода Наталя Дурунда, із сином Андрієм у палаті міського пологового будинку. 8 травня жінка народила хлопчика. Їй робили кесарів розтин. Каже, грошей ніхто з лікарів не просив. Народжувала безкоштовно
Жителька Ужгорода Наталя Дурунда, із сином Андрієм у палаті міського пологового будинку. 8 травня жінка народила хлопчика. Їй робили кесарів розтин. Каже, грошей ніхто з лікарів не просив. Народжувала безкоштовно

Лікарі Ужгородського міського пологового будинку збунтувалися проти головного лікаря Володимира Симулика, 50 років. Його звинувачують у вимаганні від персоналу грошей за кожні пологи.

Володимира Дмитровича призначили на посаду головного лікаря три місяці тому. До цього часу він був заступником міського голови Ужгорода.

Ужгородський пологовий будинок — єдиний перинатальний центр у місті.

— Симулик забажав, щоб лікарі-акушери щомісяця клали йому на стіл майже 20 тисяч доларів, — скаржиться акушер Руслан Федько. Він та ще четверо його колег обговорюють ситуацію в місцевому прес-клубі. — У середньому на місяць в Ужгороді приймають 350 пологів. Тому з нас, лікарів, намагаються зробити колядників-засівальників. Хто відмовлявся виконувати вимоги — Симулик погрожував звільненням.

— А почалося все із прохання Володимира Симулика позичити три тисячі доларів для потреб його сім"ї, — розповідає заступник головного лікаря Анатолій Куцина. — Потім ми з колективом зібрали ще три тисячі доларів — знову як позику. А тоді Симулик сказав, що оскільки ми маємо такі гроші, то можемо збирати відповідні суми регулярно.

Лікарі скаржаться, що зміна кадрів у міському перинатальному центрі за останні три місяці відбувається за гроші.

— Переведення лікаря з жіночої консультації у стаціонар також коштує грошей. Причому надалі треба регулярно віддячуватися головному лікареві — по 500–1000 доларів, — веде далі Куцина. — Буває, призначають двох лікарів на одну посаду і потім з обох одночасно вимагають гроші. Ми більше не терпітимемо цього, вирішили все винести на світло.

Лікарі зібрали понад 100 підписів під зверненням до міського голови Сергія Ратушняка із проханням утрутитися в ситуацію та змінити головного лікаря. Медики звертаються також до президента та прем"єр-міністра.

— Симулик некомпетентний в акушерстві й гінекології, не орієнтується у професійних термінах. Він педіатр-інфекціоніст, до того ж понад 10 років не практикував медичну діяльність, — каже Куцина.

Містом ширяться чутки, що медики збунтувалися проти головного лікаря, бо той не дозволяє їм брати хабарів від породіль.

— Відколи пологовий очолює Симулик — там ввели нові хороші умови, — розповідає мати Поліна Терешко, 25 років. — Я народжувала в лютому. До цього часу в пологовому був прохідний двір: до палат породіль за 10 гривень пускали кого завгодно. За все доводилося платити. Мені кесарів розтин робили. За тиждень ми із чоловіком залишили у лікарні 7 тисяч гривень. Симулик заборонив лікарям брати гроші з породіль, зініціював створення благодійного фонду та введення платних палат для бажаючих.

Володимир Симулик запевняє, що лікарі оббрехали його.

— У пологовому існувала піраміда хабарництва, — вважає Симулик. — Я прийшов, щоб розірвати це зачароване коло і навести порядок. Звісно, обурені медики почали шукати, як мені допекти. Та я маю твердий намір захистити свою честь. Тих, хто мене оббрехав, не звільнятиму, бо вони є хорошими спеціалістами. Позиватимуся до суду.

Зараз ви читаєте новину «Головного лікаря Ужгородського пологового будинку звинувачують у хабарництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути