Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 07:06

Франківські озера потребують реконструкції

Із 20 міських озер Івано-Франківська лише п"ять перебувають у задовільному стані. Якщо не реконструювати решту 15, їх можуть закрити за невідповідність санітарним умовам.

Найбільше клопотів завдає брудна вода. Аби її очистити, треба відремонтувати або звести нові очисні споруди. Нині озерні фільтри можуть очистити не більш ніж 10 л води за секунду.

— Реконструкція потребує великих коштів, самотужки ми з цим не справимося. Треба допомоги від міської ради, — каже Володимир Ротару, директор міського парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка. — За останні п"ять років водообмін у озері погіршився у п"ять разів.

Міськрада на черговій сесії планує прийняти "Програму розвитку озер міста на 2009–2011 роки". На упорядкування водойм мають виділити 13 млн грн. Ремонтно-очисні роботи планують провести за три роки. Біля озер з"являться нові зелені насадження. 150 старих дерев зріжуть. За цей рік упало 18 тополь, які ростуть поряд із водоймами. Ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Франківські озера потребують реконструкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути