П"ять тисяч гусенят із Франції породи "Ланґрас" привезли у село Вікна Городенківського району Івано-Франківської області. Отриманий від "француженок" молодняк після відгодівлі піде на забій.
— За гусенятами доглядають чотири місцеві жительки, — каже завідувач інкубаторного та маточного цехів ЗАТ "Птахофабрика "Снятин-Нова" Олександр Долинський, 44 роки. — Вирощують маточне поголів"я.
Українською назва породи перекладається як "сіра конвалія".
Прикарпатську делікатесну гусячу печінку під маркою "Фуагра" вже скуштували в Києві, Сімферополі, Миколаєві та Львові. Снятинські паштети у крамницях продають по 2,75 грн у 150-грамових консервних банках.
×












Коментарі