Ексклюзиви
Вівторок, 09 вересня 2008 07:13

Фестиваль "Гуцульська ріпа" перенесли в село Ділове

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Сільський голова села Черна Виноградівського району Василь Івашко і його односільчанка Ірина Чонка печуть картопляні баньки на фестивалі в селі Ділове Рахівського району на Закарпатті
Сільський голова села Черна Виноградівського району Василь Івашко і його односільчанка Ірина Чонка печуть картопляні баньки на фестивалі в селі Ділове Рахівського району на Закарпатті

У неділю на Закарпатті відбувся ІІІ Міжнародний етнофестиваль "Гуцульська ріпа". Село Лазещина Рахівського району, в якому торік відбувалося свято, постраждало від паводка. Святкування перенесли до Ділового Рахівського району.

Сім"я Прайничуків організувала свято на галявині за селом. "Гуцульську ріпу" проводять, щоб ушанувати картоплю, яку горяни називають ріпою, бараболею, крумплями, мандебуркою, булями. Торік приготували майже 20 страв із картоплі, цього разу — п"ять.

Мар"яна Добра, 36 років, із села Імстичеве Іршавського району готує в чавунному казані булі пудбивані.

— Се непісна страва, — розповідає. — У м"ясному бульйоні відварюю картоплю і заправляю її соусом з молока, сметани й муки. Можу покласти ще й бобкове листя або чабрик.

Пропонує по 5 грн за порцію.

На галявині під лісом готують угорську страву бограш.

На фестивалі пропонують купити бринзу, вурду, вино. На сцені жителі Костилівки демонструють фрагменти із гуцульського весілля.

Захід зібрав 3 тис. гостей. Люди пожертвували 1047 грн і $100 для постраждалих від паводка жителів села Лазещина.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "Гуцульська ріпа" перенесли в село Ділове». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі