Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2007 07:01

Двомісячна Єва засинає під рок-музику

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Двомісячна Єва байкерів Мазурів на руках хресного батька заплакала, тільки-но священик почав обряд хрещення
Двомісячна Єва байкерів Мазурів на руках хресного батька заплакала, тільки-но священик почав обряд хрещення

Минулої суботи сім"я мотоциклістів-байкерів Мазурів принесла до хреста двомісячну доньку Єву. До Успенської церкви на вул. Руській у Львові батько дівчинки В"ячеслав, 29 років, приїхав на мотоциклі. 26-річна мати Наталія привезла первістку у сповитку легковиком.

Об 11-й годині на площі перед храмом шестеро побратимів Мазура заглушили мотори мотоциклів.

— Покатушку зробили через ціле місто — живемо на Любінській, майже на околиці Львова, — розповідає В"ячеслав Мазур. Він у традиційному байкерському одязі — шкіряних штанях, безрукавці,  куртці-"косусі" та черевиках на важкій підошві. Довге русяве волосся зібране у хвіст. — Дорогою приєдналися кілька колег. Приїхав хто міг.

В"ячеслав бере доньку. Немовля в білому пухнастому комбінезоні схоже на ведмежа.

— Три роки тому ми брали шлюб тут, — стишує голос Мазур. — А коли Єва народилася, то зразу вирішили хрестити дитину на Руській. Про обряд домовлялися заздалегідь. Разом із Дмитром Кіпчарським приїхали на мотоциклі, зайшли до храму, — киває головою на кума, який з нагоди торжества одягнув широку білосніжну сорочку. — Отець Ігор вислухав і навіть зрадів, що даватиме таке хрещення.

Наталія перекладає дитину на руки кумові. Біля Кіпчарського стає хрещена Катерина Камінська. Разом переступають через поріг церкви.

— Попрошу зняти! — рішучим жестом зупиняє байкерів дяк. Хлопці переглядаються і розмотують темні бандани. Кіпчарський віддає Єву Камінській і знімає "косуху". — О, тепер можна хрестити!

Отець Ігор починає обряд. Єва заходиться плачем. Вгамувати дівчинку допомагає кума Катерина. Тим часом В"ячеслав стоїть із байкерами, Наталя чекає надворі.

Єву хрестять. Потім виносять із храму. Групка польських туристів у панамах і з наплечниками зиркають на байкерів, які набожно хрестяться.

На площі гуркотять мотоцикли.

— Їдемо святкувати на природу — шашлики, пиво — усе як має бути, — каже Мазур.

На хрестини Єві принесли солодощі.

— Єва засинає під пісні "Арії". Навчиться сидіти — можна буде і в сідло, — каже батько. — Я вже подумую, як облаштувати додаткове крісло на мотоциклі.

Зараз ви читаєте новину «Двомісячна Єва засинає під рок-музику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути