Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 07:13

Дружина мера Тернополя провела благодійний бал

Автор: фото: Жанна ПОПОВИЧ
  Дружина мера Тернополя підприємець Оксана Заставна на благодійному вечорі. Їй допомагає продавати лоти чоловік Роман Заставний (зліва біля жінки)
Дружина мера Тернополя підприємець Оксана Заставна на благодійному вечорі. Їй допомагає продавати лоти чоловік Роман Заставний (зліва біля жінки)

35-річна Оксана Заставна із чоловіком, мером Тернополя Романом Заставним, 35 років, зібрали 220 тис. грн на реконструкцію водолікувального комплексу для дітей, хворих на церебральний параліч.

Запрошення на благодійний бал отримали 200 осіб. Прийшли 140. Це місцеві підприємці, кілька київських бізнесменів, які спонсорують соціальні проекти в Тернополі.

Благодійний вечір проходив у палаці культури "Березіль". Щоб прогріти залу, в обід увімкнули обігрівачі.

Оксана Петрівна в чорній сукні з чорнобуркою на плечах. Плаття пошила місцева дизайнерка Оксана Бачинська.

— Я хвилювалася, бо не люблю публічності, хоча статус дружини мера зобов"язує. Казала, що митиму підлогу, аби не виступати. Організовувати легше, — каже жінка.

Мер у костюмі з краваткою. Запрошених просили одягнути вечірній одяг.

— Переважно купую, що сподобалося. Але й багато шию в Оксани Бачинської.

Скільки платить за це, дружина мера не каже.

— Із прикрас маю одне кольє без діамантів, подароване чоловіком. Воно мені подобається, часто ношу його.

Напередодні вечора підприємців із дружинами запрошували навчитися танцювати. Прийшло пар із десять. Першого вечора вальсували під фонограму, другого грав оркестр, що зібрався на репетицію. Мер не з"явився.

— Чоловік сказав: "За день так навальсуюся, що не маю сил репетирувати", — сміється співрозмовниця.

На вечорі звучали вальси Штрауса, танго, українська полька.

Вечірка була закритою, без преси. Вхід лише за запрошеннями. Пари знімкував фотограф Віктор Гурняк. Наприкінці Заставні вручили кожній із них світлину та фігурку ангела. Незабаром учасники отримають диски з відеозаписом вечора.

Гостей розважали гуморист Гриць Драпак, співаки Наталя та Ярослав Лемішки, ансамблі старовинної музики та скрипалів, два оркестри — муніципальний і симфонічний, танцював колектив "Альянс". Гонорари музикантам виплатили Заставні.

— Ми намагалися відійти від штампу "бал мера". Акцент робили не на танці, а на благодійності. При вході стояла прозора скринька для пожертв, куди кинули 83 тисячі 930 гривень.

Після виступів акторів відбувся аукціон, де продали картину художника Миколи Мамчура, фотокартину В"ячеслава Костюкова та 19 робіт із бісеру, сплетених неповносправними дітьми.

Організатори купили всі твори авторів.

Лоти продавали за 50–500 грн, найдорожче заплатили за виріб із бісеру — 4 тис. Загалом отримали майже 40 тис. грн.

— Сподіваюся, куплені вироби принесуть задоволення бізнесменам, — каже Оксана Заставна.

Потім провели святкову лотерею. У барабані прокрутили кульки з прізвищами запрошених. Шістьом із них Роман Заставний подарував золоті ланцюжки з кулонами — ангелами й Божою Матір"ю та твори Костюкова і Мамчура.

— Цей захід суттєво вирізняє Тернопіль з-поміж інших міст України і є гарним прикладом для наслідування, — каже Роман Йосипович. — Зібраних коштів достатньо для відновлення корпусу водолікування.

Відзначили найкращу танцювальну пару — голову Тернопільської райадміністрації Володимира Болєщука та дружину Оксану. Вони отримали запрошення на вечерю до ресторану "Тропік".

Благодійний вечір став другим етапом зі збору коштів на ремонт лікарні. Торік навесні відбувся марафон, де отримали 100 тис. грн.

Перед цим батьки хворих на ДЦП із громадської організації "Крила ангела" за власні кошти поміняли вікна в лікарні.

Подружжя Заставних хоче, щоб благодійні вечори стали традицією для Тернополя.

Зараз ви читаєте новину «Дружина мера Тернополя провела благодійний бал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути