понеділок, 05 листопада 2012 07:15

Доцент Василь Пазиняк переміг мільйонера Тараса Козака

Автор: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  100-відсоткову явку зафіксували на виборчій дільниці у Личаківській виправній колонії №30 Львова. Голосували у тюремній їдальні. Із 917 ув’язнених третина підтримала Об’єднану опозицію, на другому місці — УДАР. Партії регіонів віддали голоси 97 ув’язнених.
— Голосував за ”Батьківщину”, — каже засуджений Степан Чигивінський, 24 роки. — Те, шо Тимошенко в тюрмі, нічого не значить для нас. Ну сидить, усі ми тут сидимо. Янукович теж сидів, і шо? Ми від влади далекі, а вона далека від нас. За мажоритарників узагалі не голосував. Вони бізнесмени, нехай багаті собі їх вибирають.
У ”тридцятці” перебувають рецидивісти, всі відбувають щонайменше другий термін.
— Для них вибори — це можливість зайвий раз вийти з камери, когось побачити, — розповідає 34-річний Петро Пагусь, заступник начальника колонії із соціально-виховної і психологічної роботи. — Під час виборчої кампанії мали можливість ознайомитися з партіями. Дивилися телевізор, по радіо чули агітацію. Преса була розвішана в їдальні. Але ніхто з політиків не виявив бажання навідатися сюди, щоб провести агітацію. Хоч законом це дозволено.
100-відсоткову явку зафіксували на виборчій дільниці у Личаківській виправній колонії №30 Львова. Голосували у тюремній їдальні. Із 917 ув’язнених третина підтримала Об’єднану опозицію, на другому місці — УДАР. Партії регіонів віддали голоси 97 ув’язнених. — Голосував за ”Батьківщину”, — каже засуджений Степан Чигивінський, 24 роки. — Те, шо Тимошенко в тюрмі, нічого не значить для нас. Ну сидить, усі ми тут сидимо. Янукович теж сидів, і шо? Ми від влади далекі, а вона далека від нас. За мажоритарників узагалі не голосував. Вони бізнесмени, нехай багаті собі їх вибирають. У ”тридцятці” перебувають рецидивісти, всі відбувають щонайменше другий термін. — Для них вибори — це можливість зайвий раз вийти з камери, когось побачити, — розповідає 34-річний Петро Пагусь, заступник начальника колонії із соціально-виховної і психологічної роботи. — Під час виборчої кампанії мали можливість ознайомитися з партіями. Дивилися телевізор, по радіо чули агітацію. Преса була розвішана в їдальні. Але ніхто з політиків не виявив бажання навідатися сюди, щоб провести агітацію. Хоч законом це дозволено.

Округ 115 (центр — Львів) — Михайло Хміль, 39 років, Об'єднана опозиція.

Основна боротьба розгорнулася між Хмілем і генеральним продюсером телеканала "ЗІК" Дмитром Добродомовим. Проти останнього розповсюджували листівки — начебто його дід по батьковій лінії працював у НКВС. За тиждень до голосування у три агітаційні намети Хміля кинули вибухівку, двох агітаторів забрали до лікарні.

Округ 116 (Львів) — Ірина Фаріон, 48 років, "Свобода".

Набрала майже 70% голосів. Свого противника "регіонала" Богдана Хруставчука назвала "одним з найгірших студентів "Львівської політехніки". Той виклав додаток до свого диплома в інтернеті — більшість оцінок "відмінно".

Округ 117 (Львів) — Ігор Васюник, 43 роки, Об'єднана опозиція.

Брат колишнього віце-прем'єр-міністра Івана Васюника. Самовисуванця Тараса Стецьківа випередив на 3%. Здобув більшість завдяки активній рекламній кампанії. За інформацією Комітету виборців України, витратив на білборди понад 400 тис. грн.

Округ 118 (Львів) — Юрій Михальчишин, 29 років, "Свобода".

За місяць до виборів в інтернеті з'явилося відео, на якому він ненормативною лексикою лає невідомого оператора. "Свободівець" виправдовувався, що зйомку проводили провокатори, яких підіслав його конкурент Богдан Дубневич.

Округ 119 (Броди) — Ірина Сех, 42 роки, "Свобода".

Сестра голови облради Олега Панькевича. На початку жовтня Сех звинуватила "Укрпошту", що та розповсюджує газету "Дзвони нації" з наклепницькими матеріалами щодо неї. Також у селах вивішували фальшиві оголошення про зустріч Сех з виборцями, на яких можна буде отримати матеріальну допомогу. Та це не завадило "свободівці" впевнено перемогти — понад 60% голосів.

Округ 120 (Городок) — Ярослав Дубневич, 43 роки, самовисуванець.

Входить у сотню найбагатших людей України. Був членом Аграрної партії, Блоку Юлії Тимошенко, востаннє до обласної ради потрапив як представник партії "Відродження". Разом зі старшим братом Богданом заснували "Фонд братів Дубневичів". Активно жертвували гроші на церкви та релігійні прощі. Попри це, відрив від журналістки Тетяни Чорновол незначний — близько 8%.

Округ 121 (Дрогобич)  — Роман Ілик, 48 років, Об'єднана опозиція.

Рух "Чесно" поширив інформацію, що виборча кампанія Ілика відповідала всім критеріям доброчесності.

Округ 122 (Яворів) — Василь Пазиняк, 46 років, Об'єднана опозиція.

Фаворитом уважали колишнього начальника регіональної митниці, самовисуванця Тараса Козака. Згідно з податковою декларацією, торік він заробив понад 1 млн грн, а доцент Львівського медуніверситету Пазиняк — менш як 50 тис. Козак у своєму окрузі ремонтував медпункти, надавав адресні допомоги, возив жителів на прощі, придбав дзвони для церкви. Опозиціонер переміг завдяки високій явці виборців.

Округ 123 (Перемишляни) — Лідія Котеляк, 49 років, Об'єднана опозиція.

Голова громадської організації "Жінки Батьківщини". Конкурувала з директором акціонерного товариства "Магістральні нафтопроводи "Дружба" Тарасом Батенком і письменником Василем Шклярем.

Округ 124 (Сокаль) — Степан Курпіль, 53 роки, Об'єднана опозиція.

Народний депутат, засновник газети "Високий замок". Не мав у своєму окрузі серйозних конкурентів.

Округ 125 (Старий Самбір) — Андрій Тягнибок, 39 років, "Свобода".

Брат голови "Свободи" Олега Тягнибока. Імовірно, більшість виборців голосували "за прізвище". До останнього фаворитом по округу вважали колишнього заступника голови правління компанії "Нафтогаз України" Андрія Лопушанського з Конгресу українських націоналістів.

Округ 126 (Стрий) — Олег Канівець, 49 років, Об'єднана опозиція.

Рекламні плакати Канівця заліплювали наклейками "тушка". Бо на останніх виборах до облради він підтримував "бютівця" Івана Деньковича, який згодом перейшов у Партію регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Доцент Василь Пазиняк переміг мільйонера Тараса Козака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути