четвер, 21 травня 2009 19:36

До Польщі їздитимуть без віз

Угода про малий прикордонний рух між Польщею й Україною набула чинності минулого вівторка. Незабаром жителі населених пунктів, розташованих у 30-кілометровій прикордонній зоні, зможуть їздити до сусідньої країни на пільгових умовах.

— Дозволи на перетинання кордону без паспортів і віз видаватимуть консульства у Львові та Луцьку, — інформує "Польське радіо". — Перший дозвіл діятиме два роки, наступні — п"ять. Власник дозволу зможе перебувати на території Польщі не більше 90 днів на півроку й не більше 60 днів поспіль. Порушникам правил заборонятимуть в"їзд до Польщі на п"ять років.

У львівському консульстві дозволів іще не видають. Умов угоди не розголошують. Нічого не розповіли про неї й у посольстві Республіки Польща в Києві.

— Поки офіційної інформації до нас не надходило, — каже прес-аташе Ярослав Рибак.

До 30-кілометрової зони потрапляє близько 1,5 тис. населених пунктів Львівської, Волинської та Закарпатської областей.

— Якби таку угоду ввели кілька років тому — всі кинулися б у Польщу, — вважає жителька Мостиської Оксана Бардин, 46 років. — Тепер ціни на товари в Україні й Польщі майже зрівнялися. В нас сигарети подорожчали, в них — ні. Горілка там коштує від сили на 5-6 гривень дорожче. Можна спробувати заробити на обміні гривень на злоті. Але зараз курс змінюється так часто, що раз на раз не випадає. Чи будуть люди навмисно прописуватися в прикордонних селах, аби мати можливість їздити в Польщу? Навряд. Вигідніше виробити шенгенську візу, ніж платити за те, щоб тебе хтось прописав.

Зараз ви читаєте новину «До Польщі їздитимуть без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути