понеділок, 19 серпня 2013 07:15

Дитсадку потрібно купити 200 банок "Доместоса"

У дитсадках Львова вихователі вручають батькам списки, що потрібно придбати для закладу. З одного боку аркуша — канцелярські приладдя для дитини: пензлі, папір, пластилін. Зі зворотного — побутова хімія. У переліку є мило, пакети для сміття, засіб для миття посуду, 2 порошки-"автомати", "Доместос", освіжувач повітря. Загалом товару на близько 300 грн.

— У групі 30 дітей, у садочку сім груп. Для чого садку 200 банок "Доместоса"? — каже 36-річна Тетяна, мати 4-річної Софії. — А нащо їм освіжувач повітря? Прибирати треба ретельніше, а не освіжати.

За харчування дитини в садку жінка щомісяця платить близько 200 грн. Також щомісяця з батьків збирають благодійні внески — по 20 грн.

— У бюджеті вистачає грошей на зарплату вихователям, енергоносії та харчування. Проте бракує на різні матеріали, методичну літературу, — роз'яснює начальник міського департаменту освіти Галина Слічна, 47 років. — Я водила свою дитину в садок 16 років тому, і теж купляла в садок олівці й туалетний папір. Та якщо мама не має грошей і здатна купити лише олівці й альбом, ніхто її не повинен змушувати. А от купувати мийні засоби батьки не повинні. Для того в садочку є рахунок, на який батьки можуть перекидати гроші.

Зараз ви читаєте новину «Дитсадку потрібно купити 200 банок "Доместоса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути