четвер, 02 липня 2009 19:58

Четверо людей отруїлися фекальними газами

У суботу в селищі Заболотів Снятинського району Івано-Франківської області на дев"ятини зберуться родичі Василя Терлецького, Василя Максимчука, Романа і Василя Корбутяків. Чоловіки загинули від отруєння фекальними газами в каналізаційному люку минулого четверга в своєму селі.

Ресторан "Веселка", що в центрі Заболотова, належав приватному підприємцю 52-річному Василеві Терлецькому. У четвер ввечері чоловік попросив свого працівника Василя Максимчука, 29 років, допомогти йому почистити колодязь, що за рестораном. Люк був переповнений сірководневими газами. Спустившись на 5-метрову глибину на дно каналізації, хлопець задихнувся. Збагнувши, що сталося недобре, Терлецький поліз у колодязь. Пробув там кілька хвилин — і зупинилося серце. Рятувати односельців спустилися ще двоє працівників "Веселки" — Роман і Василь Корбутяки. За якийсь час і вони знепритомніли від газів.

26-річний Юрій Тимофійчук із сусіднього села Зібранівка повз ресторан проходив випадково. Почувши крики про допомогу, спочатку викликав рятувальників, а потім поліз у колодязь.

— За цим страшно було спостерігати і знати, що ти нічого не вдієш. Люди зателефонували до нашої місцевої добровільної пожежної команди. Ті приїхали за кілька хвилин, тому останньому хлопцеві повезло, його одразу витягли, — розказує очевидець події, житель Заболотова 45-річний Андрій Корекчук.

Вивільнивши Юрія, 53-річний Олександр Майоров, начальник караулу Заболотівської пожежної команди, й сам надихався метану. Його разом із Тимофійчуком "швидка" забрала до реанімації Снятинської райлікарні. Зараз вони почуваються добре. Тіла загиблих  рятувальники витягували за допомогою пожежно-технічного обладнання. Застосовували апарати захисту органів дихання.

Зараз ви читаєте новину «Четверо людей отруїлися фекальними газами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути