Ексклюзиви
вівторок, 21 березня 2006 18:36

Церква зайнялася після літургії

У дерев"яному храмі Різдва Пресвятої Богородиці в селі Малий Ключів у Коломийському районі на Івано-Франківщині згоріли баня й образи.

— У неділю правили службу Божу, коли перед 12-ю годиною тріснула лампочка, — розповіла парафіянка храму Олеся Сем"юк, 30 років. — Ніхто на то не звернув уваги. А потім, коли вже всі повиходили, одна жінка зауважила дим над банею. Тоді зайнялося вогнем. Почали бити у дзвони, люди поприбігали гасити.

Із сусідніх Печеніжина та Коломиї приїхали три пожежні машини.

— Бляха на банях розпеклася, почала сповзати вниз, всередині все тріщало, — згадує Олеся Сем"юк. — Потім піднявся вітер, купол спалахнув і згорів геть.

Люди повиносили з церкви все, що змогли врятувати. Але згоріла центральна баня, пошкоджено іконостас, образи, церковне начиння. Пожежники кажуть, що причиною загоряння стало коротке замикання. Електропроводку в церкві востаннє лагодили 35 років тому.

Настоятель храму 50-річний отець Михайло Сметанюк сподівається, що до Великодня церкву перекриють. Працюватимуть усією парафією. Майстри вже лаштують риштовання.

Церкву Різдва Богородиці збудовано 1857 року. Це найстаріший дерев"яний храм у Коломийському районі. Місяць тому в селі Горохолин Ліс на Івано-Франківщині згоріла церква Пресвятої Богородиці.

Зараз ви читаєте новину «Церква зайнялася після літургії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути