Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 19:04

Через станції мобільного зв"язку хворіють люди

"На даху нашої адмінбудівлі встановлена базова станція мобільного зв"язку. Ще одна змонтована на трубі на нашому подвір"ї, третя — на даху Жидачівської райдержадміністрації на відстані 50 м від нас. Четверту встановили на трубі котельні "Теплокомуненерго", що за 100 м від дитячого садка та загальноосвітньої школи N2. Знаємо, що мобільні антени шкодять здоров"ю. Останнім часом наші працівники скаржаться на погане самопочуття, постійний головний біль, значні коливання артеріального тиску, дистонію, серцеві розлади, депресію, надмірну роздратованість, загострення хронічних захворювань. Значно зросла кількість лікарняних бюлетенів.

Санітарні норми, які дозволяють встановлювати базові станції мобільного зв"язку на дахах житлових будинків, лікарень, дитячих та освітніх закладів не змінювалися вже дванадцять років, вони технічно застаріли. А кількість антен за цей період зросла в десятки разів. На Заході ці антени встановлюють у лісах при дорогах, далеко від житлових приміщень.

Нас дивує, як мобільним операторам вдалося отримати дозволи обласної санепідемстанції та міської ради. Ми неодноразово зверталися в ці інстанції, райдержадміністрацію та лікарню, але у відповідь одержали лише стандартні відписки. Вони не несуть жодної інформації про ці мобільні антени та їх вплив на наше здоров"я. Ми так і не знаємо, чи є в них дозволи на встановлення та експлуатацію мобільних антен, санітарні паспорти. Ці ж проблеми неодноразово піднімались і в інших населених пунктах нашого району, але наразі все марно. Коли на горизонті маячать великі гроші, то можновладцям не до здоров"я своїх співгромадян."

Колективи Центру поштового зв"язку N4 м. Жидачів і товариства "Укртелеком"

Зараз ви читаєте новину «Через станції мобільного зв"язку хворіють люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути