Ексклюзиви
середа, 16 січня 2008 07:04

Бюджет Львова вперше перевищив мільярд гривень

Міський бюджет на 2008 рік становить понад 1,5 мільярда гривень.

— Уперше міський бюджет перевищив мільярд гривень, — хвалиться голова бюджетної комісії міськради "нашоукраїнець" Андрій Стецьків, 38 років. — Це в кілька разів більше, ніж у попередні роки. Проте бюджет не є досконалим. Дві третини його витрачаються на зарплату та енергоносії. Це дуже багато.

Збільшувати доходи у Львові планують за рахунок оренди землі та податків фізичних осіб.

— Надзвичайно високий рівень видатків на соціальний захист населення — 17,5 мільйонів гривень. Хоча державним бюджетом було передбачено лише 3,5 мільйона, — говорить перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, 37 років. — У першу чергу це допомоги ветеранам Української повстанської армії, багатодітним сім"ям, самотнім людям.

Окремої статті щодо підготовки до чемпіонату Європи з футболу, матчі якого 2012-го планують провести у Львові, в бюджеті немає.

— Так само вчинили й інші міста, що прийматимуть Євро, — запевняє Синютка. — Проте багато видатків так чи інакше пов"язані з підготовкою до турніру. Наприклад, майже 10 мільйонів гривень закладено на закупівлю нового обладнання для лікарень міста. Ремонтуватимемо дороги, встановлюватимемо пандуси для інвалідів.

Зараз ви читаєте новину «Бюджет Львова вперше перевищив мільярд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути