середа, 06 серпня 2008 07:14

Брати втопилися в криниці

4 серпня у місті Мостиська на Львівщині відспівали двох братів — 33-річного Любомира Коваля та Володимира Тируся, 20 років.

У суботу чоловіки на обійсті священика місцевої греко-католицької церкви отця Богдана Вовка, 57 років, чистили криницю. Викачували воду бензиновим мотором, від якого йшли випари. Уже закінчували роботу — білили внутрішню частину колодязя. Раптом у Любомира запаморочилася голова, він знепритомнів і впав у 7-метрову криницю. Володимир кинувся рятувати старшого брата. Обоє захлинулися у воді. Їхні тіла дістали працівники пожежно-рятувальної служби.

— Коли я хлопців попросив студню почистити, вони одразу погодилися, — розповідає отець Богдан. — Вони торік 40 колодязів почистили. Молодший нещодавно з армії прийшов — у десантних військах служив. Одразу влаштувався на дві роботи: крутив музику та мив машини. У них мама хворіє, то він на лікування копійку до копійки складав. А старший із власною сім"єю окремо жив, 10-річну дитину виховував.

Рідні кажуть, їм напередодні снилися віщі сни.

— На похороні мати казала, що вночі з п"ятниці на суботу їй приснилося, наче сини біжать наввипередки і тричі вдаряють головами, — веде далі священик. — А Любомирова дружина уві сні бачила, як їй зуб виривають.

У матері Володимира й Любомира — Марії Тирусь залишився син Андрій. Брати не кликали його із собою — хлопець на пилорамі позбувся двох пальців на руці.

Зараз ви читаєте новину «Брати втопилися в криниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути