середа, 02 липня 2008 07:06

Бракує освічених сільських голів

За 12 років у Львівському регіональному інституті Національної академії державного управління при президентові України підвищили кваліфікацію 26 тис. державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування області.

— Це вісім відсотків від загальної кількості чиновників Львівщини. При нинішніх кадрових змінах це мізерна цифра, — каже директор інституту Володимир Загорський.

Під час засідання Координаційної ради за участю заступників голів облдержадміністрацій, обласних рад семи західних областей України Загорський запропонував передбачити у бюджетах кошти для навчання держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

— Це дуже потрібно сільським головам, — додає Зенон Котик із Львівської держадміністрації. — Керівники сіл — переважно малоосвічені, неграмотні люди, які поняття не мають навіть у такій важливій справі, як землеустрій. Через їх необізнаність виникають серйозні скандали. Сільські голови не володіють комп"ютером, електронним документообігом.

Чиновник порадив керівництву вузу ретельно підбирати кандидатів на навчання.

— За моїми даними, ті, хто отримав тут освіту, не просунулися по службі, багатьох своїм указом звільнив президент. І винні тут не викладачі закладу, а особи, що скеровують на навчання не тих людей.

Зараз ви читаєте новину «Бракує освічених сільських голів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути