Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 18:29

Богдан Мороз претендує на частину сільської амбулаторії

14 жовтня на свято Покрови урочисто відкрили амбулаторію в селі Бунів Яворівського району. На її ремонт витратили 174 тис. грн. У будівлі встановили вікна, двері, поклали підлогу, провели опалення, облаштували лазню та завезли лікарські апарати.

— Це приміщення на 416 квадратних метрів  багато років ніким не використовувалося, — розповідає головний лікар Бунівської лікарської амбулаторії 68-річна Олена Кульматицька. — Згодом 500 людей отримали на нього майнові сертифікати. Частину дали на газифікацію села, 84 — на амбулаторію. Цим сертифікатам відповідає 299 "квадратів". Ми не взяли ні сантиметра більше.

Сім"ї 44-річного Богдана Мороза, касира Бунівської сільради, належить декілька майнових сертифікатів — вона володіє 46 кв. м будівлі. Морози відмовляються від частини приміщення без ремонту. Касир показує право власності на частину амбулаторії.

Люди мають намір пікетувати Новояворівське Бюро технічної інвентаризації, яке видало цей документ.

— Як так можна? — обурюється жителька Бунова 67-річна Марія Підлужна. — Зранку до лікарні приходять жінки, а Мороз із синами вхід замурували, меблі повиносили. Сварка, крики, плачі. Мороз Катерину Матвіїв пихнув. Їй майже 80 років, молодість у Сибіру провела, а тут на рідній землі не шанують. А Харитону Дику набив.

Люди молотами розвалили стіну. Справою займається яворівська міліція.

— Вони ключі захопили. Я не вмію з рейдерами боротися, — зітхає Кульматицька. — Ми ж не для бізнесу амбулаторію відкрили.

Амбулаторія обслуговує шість віддалених сіл: Бунів, Поруденко, Калинівку, Шутову, Іваники та Волю Любинську. У них 2348 жителів.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Мороз претендує на частину сільської амбулаторії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути