Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2006 19:30

Багатодітній сім"ї подарували "Газель"

Родина Потяків-Дрислюків із села Буковець Верховинського району Івано-Франківської області отримала від президента Віктора Ющенка білий мікроавтобус "Газель" вартістю 71 тис. грн.

44-річна Марія Потяк і 30-річний Олег Дрислюк виховують 14 дітей. Найменшій Христинці 12 січня виповниться рік. Старші сини працюють у Києві. 21-річний Микола столярує, 20-річний Василь та 17-річний Андрій перекривають дахи. Ще троє вчаться у Верховинській школі-інтернаті. 12-річна Люба народилася з церебральним паралічем.

— Марійка витримала 16 пологів, — розповідає Олег Дрислюк.

— Двох дівчаток поховала до трьох місяців. Десятьох народила в першому шлюбі. Чоловік її помер одинадцять років тому. Працював на буровій у Тюмені, втопився перед тим, як мав вертати додому.

Сім"я Потяків-Дрислюків — найбільша з малозабезпечених сімей на Прикарпатті. Живуть у двокімнатній старій хатині. На добудову нової оселі коштів не мають.

— Держава щомісяця дає до трьох тисяч гривень допомоги на дітей та пенсії по втраті годувальника, — бідкається Олег. — Марія тільки подивиться на ті гроші — й уже їх нема. Мусимо економити на продуктах, щоби якийсь одяг купити. Менші дітки доношують речі старших. Тримаємо дві корови, телятко, двоє поросят. Колись мали ще курей, але їх лисиці покрали.

Досі родині допомагали лише новими матрацами та постільною білизною.

Зараз ви читаєте новину «Багатодітній сім"ї подарували "Газель"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути