четвер, 17 червня 2010 19:21

"Автомобіль, який коштував 100 тисяч гривень, оцінювали у 50"

8 червня звільнили начальника та всіх працівників львівського міжрайонного реєстраційно-екзаменаційного відділу Державтоінспекції.  Про це розмовляємо 15 червня з керівником Львівської обласної міліції Михайлом Цимбалюком, 45 років. Наступного дня його призначили губернатором Тернопільщини.

— Вони нанесли державі збитки в розмірі 9,5 мільйона гривень. При реєстрації свідомо занижували оцінку вартості транспортних засобів, — розповідає Михайло Михайлович. — Наприклад, автомобіль, який коштував 100 тисяч гривень, оцінювали у 50 тисяч. Також реєстрували транспортні засоби, власники яких жили на території інших областей. Проти керівництва та працівників МРЕВ буде порушено кримінальну справу. Крім того, у цьому відділі було понад 20 працівників на півставки. Половину з них скоротять, оскільки для них головним було мати доступ до самого МРЕВ.

Кажуть, там працювали невгодні вам люди. Ви їх не звільняли, аби не виникало зайвих запитань. Але потім звільнили всіх. Та дехто за певну винагороду повернеться на попередню посаду.

— Це безпідставні чутки. До жодного з колишніх працівників не маю особистих претензій чи симпатій. Тим паче що порушення виявляв не я, а працівники внутрішньої безпеки.

Як набиратимете нову команду МРЕВ ДАІ? Які вимоги до претендентів?

— Новий склад МРЕВ уже майже сформований. Це працівники Державтоінспекції з різних районів Львівщини, які проявили себе в роботі позитивно. Керівництво обласної ДАІ контролюватиме їх щодня.

Чому начальник Львівської міської міліції Ігор Цікало написав рапорт на звільнення?

— Цього року йому виповнилося 56. За законом, у внутрішніх справах полковник може служити лише до 50. У Цікала 40-річний досвід роботи у МВС. Він буде працювати у лавах міліції як найманий працівник.


Минулого літа на озері Задорожнє Миколаївського району загинув підліток Ігор Заріцький. Кажуть, у цьому винен п"яний скутерист, який відпочивав у товаристві правоохоронців та бізнесменів. Майже всіх фігурантів цієї справи звільнили з посад. Місцеві жителі серед них впізнали вашого заступника Володимира Дитюка. Але він досі на посаді.

— Я чув про цю справу, але в деталях не знайомий із нею. Якщо жителі, котрі його там упізнали, звернуться до мене, обов"язково цим займуся.

Люди скаржаться, що ви не ведете прийом громадян.

— Приймаю згідно із законом: щопонеділка — в обласному управління міліції, щосереди — по районах. Якщо у цей час трапляються наради, то переношу прийом на інший день. Минулого місяця вихідні 1 та 9 травня припали на понеділок. Щоразу до мене на прийом приходять до 60 людей. Найчастіше скаржаться на затягування слідства або його недобросовісне ведення. Також говорять про зловживання з боку чиновників, корупцію.



Федір Бортняк не робитиме кадрових перестановок


У вівторок, 15 червня, заступник міністра внутрішніх справ України Василь Фаринник, 55 років, представив нового керівника тернопільської обласної міліції — генерал-майора міліції 46-річного Федора Бортняка. Останній керував тут міліцією 2004-го. Дотепер викладав у Київському університеті внутрішніх справ.

— Ми спілкувалися із колегами з Тернопільщини. Була купа офіцерів. Коли я їх запитав, чи хтось із них випустить о десятій вечора дружину погуляти містом, ніхто не сказав, що так, — говорить Федір Всеволодович. — Я не збираюся робити кадрову перестановку. Якщо ви згодні, що треба працювати — нема проблем, будемо працювати.

Попередній начальник міліції генерал-лейтенант Василь Поліщук, 52 роки, написав заяву на звільнення 10 червня. Він перебував на посаді два з половиною місяця. Доти керував міліцією Вінниччини.

— Основним фактором при прийнятті рішення було те, що вдома хворіють мати і сестра, — розповідає. — Хочу допомогти родині. Я 30 років пропрацював у Вінниці, двічі був депутатом облради. Пропонували балотуватися і втретє, але відмовився. Від початку вагався, іти працювати на Тернопільщину чи ні. Тут мені сподобалися люди. Добрі, віруючі.

За час керівництва Поліщука працівникам "Беркута" підняли зарплату на 500 грн, іншим міліціонерам — на 250–300. Закупили 15 машин для дільничних інспекторів краю.

— Дільничні обійшли понад 60 відсотків усіх домівок області. Ходили у храми, роздавали візитки, знайомилися з людьми. Це один із методів запобігання розвитку злочинності та співпраці між людьми і правоохоронцями, — наголошує Поліщук.

За час його роботи на Тернопільщині затримали злочинні угруповання, що вирощували марихуану і торгували наркотиками. Останньою резонансною справою був арешт співвласника готельно-розважального комплексу "Алігатор".

Олена ДЗІК

Зараз ви читаєте новину «"Автомобіль, який коштував 100 тисяч гривень, оцінювали у 50"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути