пʼятниця, 24 лютого 2012 06:45

Автобус у Польшу курсуватиме 12 разів на день

Із 30 березня зі Львова до італійської Венеції та німецького Дортмунда можна буде долетіти за 296 грн. До того часу відкриють оновлений аеропорт "Львів" і бюджетна компанія "ВіззЕйр" відновить свої перельоти.

Квитки можна замовити через інтернет. Якщо це робити заздалегідь, вийде дешевше. Наприклад, якщо квиток зі Львова до Венеції придбати за чотири місяці, коштуватиме 296 грн, а в день перельоту — до 2 тис. грн.   Літаки до Німеччини курсуватимуть двічі на тиждень, до Італії — тричі. "ВіззЕйр" обслуговує усі великі європейські міста. Має нові "аеробуси" на 180 місць.

Влада обіцяє, що за кілька місяців до Львова із Західної Європи курсуватимуть літаки кількох дешевих авіакомпаній. Цьому сприяє пропускна здатність нового термінала — 2 тис. пасажирів на годину. Злітно-посадкова смуга тепер має довжину 3305 м. Це дає змогу садити боїнги. У перспективі розглядають рейси до США та Канади.

Залізниця поки що не планує запускати нові міжнародні рейси. На час Євро зі Львова до польського міста Перемишль пустять три додаткові поїзди.

— У квітні у місцях пропуску через кордон будуть пункти пересадки, — кажуть у прес-службі "Укрзалізниці". — Вони необхідні через різницю в ширині колії. Польські вболівальники своїми поїздами прибуватимуть на пункт перетину кордону, проходитимуть митний контроль та пересідатимуть в українські поїзди. Так само робитимуть й українці.

— Львів'яни найчастіше користуються автобусами, аби виїхати за кордон, — каже 29-річний Орест Жехевич, директор компанії "Гал-Всесвіт". — Найпопулярніший рейс на Стрийському автовокзалі — Львів — Варшава. Автобус курсує шість разів на день. 250 гривень, 12-16 годин у дорозі — і ви у польській столиці. З квітня польські партнери — перевізники хочуть удвічі збільшити кількість маршрутів на Польщу. Тому автобус Львів — Варшава курсуватиме як трамвай. Але й ціни вони піднімуть на відсотків 20, бо пальне подорожчало. Збільшувати кількість інших міжнародних рейсів поки що не плануємо.

Зараз ви читаєте новину «Автобус у Польшу курсуватиме 12 разів на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути