Ексклюзиви
понеділок, 30 липня 2007 07:00

Ярослав Холік везе на Ельбрус чеське пиво

Піднятися мотоциклом власного виробництва на найвищу вершину Європи Ельбрус планує 54-річний Ярослав Холік. Житель чеського міста Брезувка дорогою на Кавказ заїхав до Львова.

— Подорожую із 26-річним сином Яном уже вісім років. Три роки тому їздили в Арктику, на берег Баренцового моря. Тоді й виникла ідея піднятися на Ельбрус. Влаштовуємо такі подорожі, аби довести витривалість міні-мотоциклів, які виготовляємо самі, — розповідає Ярослав.

Ярослав працює у фірмі, яка займається переробкою відходів. На час подорожі взяв відпустку. Із Холіком їде 28-річна донька Ілона — змінюватиме за кермом мотоцикла батька або брата, коли ті втомлюватимуться на маршруті задовжки майже 2,7 тис. км. Іще троє приятелів супроводжують мотоциклістів у мікроавтобусі. Сходження на Ельбрус планують розпочати 1 серпня.

— Думаю, за п"ять днів доїдемо, — веде далі Ярослав. — Підйом на гору забере з півтора тижня, хіба що погода завадить. У крайньому разі закинемо мотоцикли на спини і підемо вгору пішки, — жартує.

Орієнтовний бюджет поїздки чехів — 5 тисяч євро. У дорогу мандрівники взяли копченостей, енергетичних напоїв і трохи чеського пива.

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Холік везе на Ельбрус чеське пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути