понеділок, 30 липня 2012 00:00

581-й кілометр називають "дорогою смерті"

— Я водій із 13-річним стажем, всю Україну об'їздив. Але траси на Чоп боюся. Коли випадає туди їхати, настрій на цілий день псується, — розповідає львів'янин Ігор Спенюк, 38 років. Працював далекобійником. Зараз — торговий агент, розвозить по області безалкогольні напої.

— Дорога там дуже добра, на деяких ділянках є подвійні смуги в один бік. Можна до 140 розігнатися, асфальт аж дзвенить, — розповідає. — Але машин дуже багато, фури одна за одною гасають, то якось не по собі. Та й на кожному кроці аварія. Отак їдеш — там вантажівка в кюветі лежить, там іномарка вся сплюснута, у "швидку" на носилках когось кладуть. Хрести при дорогах повсюду. І то не тільки на перевалах, а й на рівнині. Два роки тому їду я в об'їзд Миколаєва. На спідометрі — 80, не більше. Раптом під колеса з лісу пес якийсь вискакує. Я на гальма, а ззаду легковик в мене ледве не врізався. Але Бог милував. То якесь прокляте місце. Минулого року там така аварія була! Три легковики стукнулися. Водій одного загинув. Я то все на свої очі бачив. Тепер, коли тим шляхом їду, у мене тиск скаче і в голову дурні думки лізуть. Попитав знайомих водіїв — кажуть, і їм там їхати некомфортно, ввижається всяке.

Доктор технічних наук, підполковник міліції Любомир Сопільник, 52 роки, досліджує місця ДТП в області. Сконструював прилад, за допомогою якого вимірює електромагнітне випромінювання на дорозі. — Цю ділянку траси Київ — Чоп, особливо 581-й кілометр, називають "дорогою смерті". — Там на кожному метрі стаються аварії, бо рівень електромагнітного поля аж у 650 разів вищий за норму.

92 відсотки аварій стаються на ділянках, де електромагнітне поле перевищене  у сотню й більше разів. В області таких багато. Вони переважно там, де під трасами залягають пустоти або течуть підземні води.

Сопільник позначив їх на карті й рекомендує даїшникам посилено патрулювати небезпечні відрізки під час магнітних бур.

— В цей час у людей підвищується температура, збільшується або зменшується тиск, — пояснює. — Погіршуються увага та сприйняття, виникає ефект "сповільненого кадру".

Зараз ви читаєте новину «581-й кілометр називають "дорогою смерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути