понеділок, 30 травня 2011 12:02
Юрій Луканов
Юрій Луканов
Юрій Луканов

Влада просуває Королевську в лідери опозиції?

У телеефірі "Шустер-Live" один зі спікерів Партії регіонів Михайло Чечетов раптом заговорив про нових гіпотетичних лідерів в українській політиці й указав на народну депутатку-"бютівку" Наталію Королевську.

Та довго й відверто не стримувала задоволеної усмішки. Видно було, що їй лестить така кваліфікація.

Акцію протесту "Вперед", яка відбулася під патронатом Наталії Королевської, столичний суд, на відміну від Дня гніву, не забороняв. Міліція не перешкоджала встановити сцену, обійшлося без конфліктів із правоохоронцями. Учасники помітингували і розійшлися.

Можливо, ініціатори акції домовилися з владою, щоб та їх не чіпала. Це виглядає цілком імовірно, адже Королевська збудувала свій бізнес на Луганщині. Без добрих стосунків із тамтешньою владою, контрольованою "регіоналами", зробити це навряд чи вдалося.

Кажуть, Королевська підтримує дружні стосунки з керівником фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим. А що як вона пообіцяла, що мітингувальники пошумлять трохи? І сама тоді на коні як лідерка народних мас, а шкоди для влади — ніякої.

"Народна реформа" насправді є мильною бульбашкою. На сайті акції "Вперед" можна побачити вісім законопроектів її першого етапу. Лише один із них має стосунок до стимулювання виробництва. Решта - відверто популістські. Наприклад, встановити винних у підвищенні цін. Можливо, встановити і вдасться, але економіка від цього не запрацює.

Про спонукання олігархів платити податки й не виводити гроші в офшорні зони - ані слова.

Чи не почала влада потихеньку просувати Наталію Королевську як заміну Юлії Тимошенко? А потім вийде, що у владі та в опозиції - всюди свої люди.

Зараз ви читаєте новину «Влада просуває Королевську в лідери опозиції?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути